1 Aprilie 2016

Ministerul Economiei a inceput recrutarea de administratori privati la cinci companii pe care le controleaza



Ministerul Economiei a lansat anunturile de recrutare pentru 18 membri in consiliile de administratie sau de supraveghere de la cinci companii pe care le controleaza. Ministerul isi propune sa numeasca manageri profesionisti la 23 de companii din subordine in acest an, potrivit unui comunicat publicat de institutie.

Ministerul Economiei a semnat un contract cu asocierea formata din Quest Advisors si Transearch International, pentru selectarea celor 18 membri in consiliile de supraveghere sau administatie ale companiilor Plafar, Salrom, Cuprumin, Societatea Nationala a Apelor Minerale si Transelectrica. Semnarea contractului a avut loc pe 16 martie 2016, conform News.ro

Pasul urmator, desfasurat joi, consta in publicarea anunturilor de recrutare. Cele cinci companii fac parte dintr-un pachet de 23 companii de stat din subordinea Ministerului Economiei la care vor fi numiti noi administratori si manageri profesionisti in 2016.

In prezent, Ministerul Economiei are 56 de societati in subordine sau in coordonare. In primul semestru din acest an, managementul profesionist va fi introdus la companiile Plafar, Societatea Nationala a Sarii (Salrom), Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM), Cuprumin, Santierul Naval 2 Mai, CNCIR SA, Compania de Investitii pentru Turism, Iprochim, ICEM, Neptun Olimp, IOR, Conversmin si Smart SA (filiala a Transelectrica).

In a doua jumatate a acestui an, Ministerul Economiei va numi manageri privati la societatile Baita, Romarm, Fabrica de arme Cugir, Arsenal Resita, Pirochim Victoria, Uzina Mecanica Cugir, Santierul Naval Mangalia, IAR, Romaero si Avioane Craiova.

Potrivit ministerului, doar companiile Transelectrica, Teletrans (filiala a Transelectrica) si Transgaz au, in prezent, management profesionist selectat si numit pe baza Ordonantei de Urgenta 109/2011.

In decembrie 2012, Ministerul Economiei a semnat un acord cadru cu patru asocieri de firme de recrutare pentru selectarea de manageri profesionisti pentru companiile din subordine. Insa acordul nu a fost folosit decat in mica masura, pentru ca ministerul a continuat sa numeasca sefi la multe din companiile din subordine in mod direct, fara selectie prealabila.



Citeste si