Stadionul echipei de fotbal ASA Targu Mures va fi scos la vanzare de catre ANAF, in cadrul unei licitatii publice care va avea loc pe 18 aprilie, pentru recuperarea creantelor bugetare restante, se arata intr-un document oficial al Ministerului Finantelor Publice.

ASA Targu Mures a anuntat declansarea procedurii de insolventa, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta clubul. Clubul a acumulat datorii care se cifreaza la aproape 500.000 de euro. ASA e in pericol sa piarda toți jucatorii, liberi de contract, la finalul sezonului, potrivit Mediafax.

Muresenii pot ramane si fara stadionul Trans-Sil, dupa ce Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mures a anuntat ca va organiza, pe 18 aprilie, o licitate publica in care va incerca sa vanda bunuri care apartin societatilor cu datorii, printre care si stadionul pe care joaca in acest moment Mutu sau Tucudean.

Aflat in proprietatea Asociatiei Club Sportiv Trans-Sil si descris ca "grup sanitar, bazin pentru baie, vestiar sportiv, culoar de acces, sediu administrativ si vestiar arbitrii, magazie de materiale centrala termica, tribuna C, tribuna D, tribuna E", stadionul a fost evaluat la 4.543.000 de lei, adica aproximativ un milion de euro, pret de la care va incepe si licitatia, potrivit ProSport.

Mai mult, cum societatea care administreaza echipa de fotbal, Asociatia "Fotbal Club ASA 2013 Tg. Mures", are datorii la Fisc, la aceeasi licitatie vor fi scoase la vanzare si bancile de rezerve de la stadion, care costa in jurul a 1.000 de euro.

Conducerea clubului ASA Targu Mures a anuntat ca, din sezonul viitor, se vor baza pe jucatori tineri, iar obiectivul va fi supravietuirea in Liga 1, noteaza ProSport. In plus, conform regulamentului, gruparea ardeleana nu va mai putea evolua in sezonul viitor al cupelor europene chiar daca se va clasa pe un loc care i-ar da acest drept.

Conducerea echipei de fotbal ASA Targu-Mures a anuntat, pe 23 martie ca exista suma de 7 milioane de lei in conturile clubului, dar aceste fonduri sunt blocate, din cauza unui proces care se afla pe rolul instantei.

Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mureș, a fost trimis in judecata, la finele anului 2015, pentru abuz in serviciu in dosarul privind finanțarea echipei de fotbal ASA Targu Mureș. Potrivit DNA, de la bugetul local s-au dus spre clubul de fotbal 7,5 milioane lei, suma aferenta sezonului competițional 2013-2014, in condițiile in care datoriile acestuia catre bugetul de stat se cifrau, la acel moment, la peste 3,5 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri