ASA Targu Mures a anuntat declansarea procedurii de insolventa, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta clubul. Clubul a acumulat datorii care se cifreaza la aproape 500.000 de euro. ASA e in pericol sa piarda toți jucatorii, liberi de contract, la finalul sezonului, potrivit Mediafax.

Muresenii pot ramane si fara stadionul Trans-Sil, dupa ce Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mures a anuntat ca va organiza, pe 18 aprilie, o licitate publica in care va incerca sa vanda bunuri care apartin societatilor cu datorii, printre care si stadionul pe care joaca in acest moment Mutu sau Tucudean.

Aflat in proprietatea Asociatiei Club Sportiv Trans-Sil si descris ca "grup sanitar, bazin pentru baie, vestiar sportiv, culoar de acces, sediu administrativ si vestiar arbitrii, magazie de materiale centrala termica, tribuna C, tribuna D, tribuna E", stadionul a fost evaluat la 4.543.000 de lei, adica aproximativ un milion de euro, pret de la care va incepe si licitatia, potrivit ProSport.

Mai mult, cum societatea care administreaza echipa de fotbal, Asociatia "Fotbal Club ASA 2013 Tg. Mures", are datorii la Fisc, la aceeasi licitatie vor fi scoase la vanzare si bancile de rezerve de la stadion, care costa in jurul a 1.000 de euro.

Citeste si:

Conducerea clubului ASA Targu Mures a anuntat ca, din sezonul viitor, se vor baza pe jucatori tineri, iar obiectivul va fi supravietuirea in Liga 1, noteaza ProSport. In plus, conform regulamentului, gruparea ardeleana nu va mai putea evolua in sezonul viitor al cupelor europene chiar daca se va clasa pe un loc care i-ar da acest drept.

Conducerea echipei de fotbal ASA Targu-Mures a anuntat, pe 23 martie ca exista suma de 7 milioane de lei in conturile clubului, dar aceste fonduri sunt blocate, din cauza unui proces care se afla pe rolul instantei.

Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mureș, a fost trimis in judecata, la finele anului 2015, pentru abuz in serviciu in dosarul privind finanțarea echipei de fotbal ASA Targu Mureș. Potrivit DNA, de la bugetul local s-au dus spre clubul de fotbal 7,5 milioane lei, suma aferenta sezonului competițional 2013-2014, in condițiile in care datoriile acestuia catre bugetul de stat se cifrau, la acel moment, la peste 3,5 milioane lei.