Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala a ANAF au controlat in week-end 270 de restaurante, baruri, cafenele si cluburi de noapte pentru a verifica daca acestea inregistreaza incasarile in casele de marcat.

La actiunea de control a inspectorilor antifrauda din cadrul ANAF au participat 421 de inspectori antifrauda, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1,89 milioane lei. S-au aplicat 347 de amenzi si s-au confiscat sume, venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 102.808 de lei.

"Selectia contribuabililor pentru control a fost realizata in urma unor documentari si analize specifice, fiind vizati acei contribuabili care au un risc semnificativ de neconformare", potrivit unui comunicat al ANAF.

Totodata, inspectorii antifrauda au dispus suspendarea activitatii a zece operatori economici dintre care sase pentru neutilizarea casei de marcat, unu pentru nedotare cu casa de marcat si trei pentru detinerea in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.

Inspectorii ANAF considera barurile si cafenelele o categorie de "risc"

Restaurantele, barurile, cafenelele si cluburile de noapte sunt considerate o categorie cu risc ridicat de catre ANAF, care a organizat in ultimele luni mai multe astfel de actiuni ample de control.

Citeste si:
Amenda de 150.000 de euro pentru Raiffeisen Bank de la ANSPDCP
Amenda de 150.000 de euro...

ANAF a scos la control chiar in noaptea de Inviere inspectorii Antifrauda Fiscala. Acestia au verificat de Inviere opt cluburi de noapte din Mamaia si au dat amenzi de 134.000 de lei in cadrul operatiunii, in care a fost vizata respectarea obligatiei de a emite bonuri fiscale.

De Paste, ANAF a desfasurat controale mai ample privind emiterea de bonuri fiscale in cazul barurilor, restaurantelor si cluburilor, parte a operatiunii Helios.

Precedenta campanie de controale pentru bonuri fiscale in cluburi si restaurante s-a numit "Revelion", iar inspectorii ANAFau verificat daca agentii economici care au organizat petreceri de Revelion au inregistrat sumele incasate.

Citeste si:
Emailuri false transmise in numele cabinetului presedintelui ANAF
Emailuri false transmise in...

Sursa foto: dwphotos/shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Evaziune fiscala pe Dorobanti: 11 restaurante si cafenele, inchise