Cum sa faci bani creditand statul. Obligatiunile pentru populatie au dobanzi mai bune decat cele bancare

Ministerul Finantelor va lansa in luna iulie o emisiune de obligatiuni a cate 100 de lei bucata, cu scadenta la doi ani si o dobanda peste media bancara, scutita de impozit. Detinatorii vor participa si la o tombola, conform Adevarul Financiar.

Ministerul Finantelor a anuntat, joi, ca lanseaza o emisiune de obligatiuni in lei pentru populatie cu o valoare totala de 100 de milioane de lei, oferind o dobanda anuala neimpozabila peste nivelul practicat de banci la depozite.

In cadrul aceleiasi masuri, Finantele organizeaza si o loterie prin care detinatorii acestor titluri pot castiga premii de cate 1.000 de lei.

Spre deosebire de emisiunea de obligatiuni pentru populatie de anul trecut, soldata cu un aproximativ esec, ministerul a facut mai multe modificari. Astfel, valoarea nominala a unui titlu a fost redusa de la 1.000 de lei la 100 de lei.

„Aceasta emisiune are si un scop educativ, dorim ca oamenii sa inteleaga ce inseamna sa economisesti. Am scazut valoarea unui titlu pentru a face aceasta emisiune mai atractiva pentru populatie“, a afirmat Anca Dragu, ministrul Finantelor.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Gustavo Frazao / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri