Ce afaceri iau avant in vacanta de vara

Vacanta mare a copiilor si concediile estivale ale parintilor impulsioneaza afacerile din hoteluri, restaurante, cultura-spectacole, transporturi, comert cu dulciuri si cu jucarii, articole sportive si de camping si chiar renovarile casnice. Doar in cateva sectoare poate veni stagnarea sau un usor recul, scrie Adevarul.ro.

Schimbari pozitive au loc in fiecare an, cu ocazia vacantei de vara, in mai multe categorii de afaceri, sosirea acesteia aducand o reala bucurie nu doar pentru copii, ci si pentru intreprinzatori.

Cei mai importanti vectori care misca economia in vacanta inceputa la sfarsitul saptamanii trecute sunt, ca in fiecare an, concediile parintilor, eliberarea copiilor din rigorile scolii, reintregirea familiilor (mai ales a celor plecati la munca in strainatate) si, desigur, caldura - uneori excesiva - din lunile de vara.

Relaxarea, cea mai castigata industrie

Excursiile mai lungi sau mai scurte cu familia ridica – uneori peste maximul de capacitate – gradul de ocupare in restaurante, popasuri si pensiuni turistice, cu o anumita moderatie in cazul hotelurilor. S-a remarcat, de-a lungul anilor, ca afacerile din domeniul alimentatiei publice si de entertainment au mai multe sanse de crestere decat cele axate exclusiv pe cazare in sezonul cald.

Citeste in continuare pe Adevarul.ro.

Citeste si:
Un hotel trebuie să îi restituie banii unui client nemulțumit de...
Premieră în România: Un hotel...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri