Codul Administrativ al Romaniei va fi prezentat, in toamna, Guvernului si societatii civile, a declarat Vicepremierul Vasile Dincu la deschiderea Forumului Administratiei Publice Locale. Acest cod va modifica unele prevederi "contradictorii", fiind vorba despre schimbarea integrala a 11 legi care guverneaza administratia centrala si locala, conform News.ro

”In ultima vreme s-a nascut o dezbatere importanta legata de dezvoltare si este important sa vedem in ce masura administratia locala si centrala pot participa la dezvoltare, pot fi actori ai dezvoltarii. Ideea ca numai mediul privat dezvolta Romania nu este una care poate fi sustinuta pana la capat. Mediul privat sustine dezvoltarea economica, sustine crearea PIB si a bugetului, dar la dezvoltare sunt mai multi actori si o dezvoltare sistematica, planificata pe care incercam sa o testam noi in acest moment nu poate fi facuta fara administratie”, a declarat vicepremierul Vasile Dincu la Forumul Administratiei Publice Locale care se desfasoara la Parlament.

Pe de alta parte, Dincu a precizat ca s-a incheiat un mandat al adminsistratiei locale si a vrut ca in momentul in care ”se deschide un nou ciclu pentru administratia locala si din toamna pentru administratia centrala” sa aduca niste proiecte de legi, proiecte de ordonanta, inca de la inceput, pentru a se cunoaste ce poate pune Guvernul la dispozitia administratiei locale in acest moment.

”O parte din probleme sunt si vor fi rezolvate prin proiectul unui nou cod administrativ si un nou cod de procedura administrativa. Este in curs de elaborare si in septembrie vom prezenta Guvernului si societatii Codul Administrativ al Romaniei, sper ca in luna octombrie sa il putem prezenta Parlamentului, prin care urmarim reducerea si simplificarea legislatiei, eliminarea prevederilor contradictorii. (...) Este vorba despre modificarea integrala a 11 legi care guverneaza administratia centrala si locala”, a aratat Dincu.

Prioritatile celei de-a doua etape a mandatului actualului Guvern in relatia cu administratia publica locala si oportunitatile existente pentru derularea unor proiecte de investitii durabile, la nivel local vor fi dezbatute, luni si marti, la Forumul Administratiei Publice Locale, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, la care sunt asteptati presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, ministri, sefii celor doua Camere ale Parlamentului, reprezentanti ai administratiei locale, ai ONG-urilor, ai mediului academic si ambasadori.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri