"Chiar daca bugetul pentru 2016 a fost unul cu o marja de manevra limitata, ne-am dat ca obiectiv o gestionare inteleapta a acestuia. (...) Avem o crestere economica buna, dar nu cred ca acesta este un motiv de prezentare triumfalista a acestui lucru. Mai important decat cresterea inregistrata in acest an este sa putem demonstra ca ne-am inscris pe un trend ascendent", a spus Ciolos, conform News.ro.

Potrivit premierului, in primul semestru al anului cresterea economica a fost de 5,2% din PIB, iar cresterea estimata pentru intregul an 2016, tinand cont de rezultatele primului trimestru si "cu luarea in considerare a incertitudinilor externe", este de 4,8%, fata de numai 4,2% prognoza initiala, pe care s-a construit bugetul.

In al doilea trimestru, PIB real a crescut cu 6% fata de anul trecut, a mai spus Ciolos.

Citeste si:

"Este o crestere economica sustenabila, dar pentru ca aceasta sa ramana sustenabila are nevoie in continuare de reforme structurale si avem nevoie sa incurajam investitiile", a precizat el.

Ciolos a mai spus ca aceasta crestere economica este sustenabila si pentru ca se bazeaza atat pe consum, cat si pe investitii. "Spre deosebire de anii trecuti, este fructul contributiei tuturor sectoarelor economiei", a spus el.

Sursa foto: agerpresfoto