Cifra de afaceri din industrie, in crestere: care sunt cele mai bune sectoare

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut, in a opta luna a acestui an, cu 9,3% fata de luna august 2015, identic cu ritmul din aprilie 2016, care a fost cel mai mare din ultimii doi ani, in conditiile in care industria bunurilor de folosinta indelungata a crescut cu 27,1%, arata datele publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS).

In iulie, afacerile din industrie au scazut cu 3,3% fata de iulie 2015, primul declin din ultimele sase luni, scrie News.ro.

Cumulat pe primele opt luni din acest an, afacerile din industrie au crescut cu 3,9% fata de aceeasi perioada din 2015.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata, in august 2016 fata de august 2015, in industria bunurilor de folosinta indelungata, in timp ce industria extractiva a continuat declinul.

"Cifra de afaceri din industrie, in luna august 2016, fata de luna august 2015, a crescut pe ansamblu cu 9,3%, ca urmare a cresterilor din industria prelucratoare (+10,4%). Industria extractiva a scazut cu 21,8%. Pe marile grupe industriale cresteri au inregistrat: industria bunurilor de folosinta indelungata (+27,1%), industria bunurilor de capital (+18,6%), industria bunurilor de uz curent (+9,6%) si industria bunurilor intermediare (+6%). Industria energetica a scazut cu 14,9%", se arata in raportul INS.

Citeste si:
La 26 de ani, Andreea Cornea este moștenitoarea unei afaceri de 20...
La 26 de ani, Andreea Cornea...

Datele INS arata ca cele mai mari cresteri ale afacerilor din luna august s-au inregistrat, fata de aceeasi luna din 2015, la fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (+30,3%), la fabricarea hartiei si a produselor din hartie (+27,5%) si la alte activitati industriale (+16.8%).

In sectorul extractiv, afacerile s-au prabusit in august cu 60,9% fata de a opta luna din 2015 in activitati de servicii anexe extractiei, cu 31,3% in extractia carbunelui si cu 14,7% in extractia petrolului si a gazelor naturale.

Comparativ cu luna iulie, afacerile din industrie au scazut in august cu 4,6%.

In 2015, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,4% comparativ cu anul precedent, cel mai mare avans, de 8,8%, fiind inregistrat in industria bunurilor de capital.

Citeste si:
Noi locuri de muncă în industria aeronautică, în România
Noi locuri de muncă în...

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri