Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Ionut Mosteanu a declarat, in debutul audierilor din Comisia de Transport din Senat, ca societatea de stat Tarom are potential de redresare, insa va trebui o vointa politica solida din partea urmatorului guvern ”pentru a lua masuri radicale si pentru a aseza compania "pe baze economice reale, adaptate la economia de piata din 2017”.

Tarom se afla intr-o situatie financiara grava, in conditiile in care a inregistrat opt ani la rand de pierderi. Anul trecut, Tarom a incheiat cu pierderi de 27,4 milioane de lei (6,1 milioane euro), in scadere fata de pierderea din anul precedent, de 25 de milioane de euro. Compania a avut ultima data profit in 2007, conform News.ro.

”Cred ca romanii merita aceasta companie in care statul roman a investit si investeste in continuare bani in flota. Compania are o cota de piata din care pierde cate un pic, insa este destul de solida si exista potential de redresare, insa va trebui o vointa politica solida in decursul anului viitor pentru a lua niste masuri un pic radicale pentru a aseza pe baze economice reale, adaptate la economia de piata din acest domeniu in 2017”, a afirmat Mosteanu, in fata parlamentarilor.

Oficialul din transporturi a mentionat ca Tarom se confrunta cu o concurenta agresiva din partea companiilor low-cost, care ii erodeaza cota de piata. Compania de stat a fost depasita anul trecut de compania ungara low-cost Wizz Air pe piata romaneasca dupa numarul de pasageri transportati, iar in acest an ar putea cobori si sub concurentul roman Blue Air, care si-a extins puternic activitatea in ultimul an, arata datele prezentate de companiile din piata.

Sursa foto: joyfull

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri