Euro se indreapta vineri spre a 10-a pierdere consecutiva fata de dolar, cea mai lunga serie negativa din istoria sa, relateaza MarketWatch.

Perspectivele euro nu par prea optimiste pe termen scurt, intre riscuri fiind referendumul din Italia si posibila extindere a masurilor de stimulare de catre Banca Centrala Europeana (BCE), conform News.ro.

Vineri, euro a atins un minim de 1,0582 dolari pe unitate, dupa ce si joi a coborat sub 1,06 dolari. ”Din punct de vedere tehnic, piata pare destul de fortata. Totusi tendintele impotriva euro sunt foarte puternice. Cat vor continua ramane de vazut”, a spus Richard Perry, analist la Hantec Markets.

In SUA, obligatiunile au scazut in ulimele sedinte, urcand randamentele, investitorii anticipand ca presedintele american ales Donald Trump va creste cheltuielile pentru investitii, ceea ce va duce la majorarea dobanzilor de catre Rezerva Federala. Banca Centrala Europeana a semnalat in aceasta saptamana ca ar putea extinde programul de stimulare a economiei.

Citeste si:
Top 15 balbe ale Guvernului PSD de la inceputul anului
Top 15 balbe ale Guvernului...

Sursa foto: Shutterstock/isak55

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dan Bucsa: Ajustarile din 2010, facute DEGEABA. Ne-am intors tot acolo