16 Octombrie 2006

Prefectul de Timis acuza Enel Banat de nerespectarea planului de investitii

Prefectul de Timis sustine ca italienii de la Enel nu respectat prevederile contractuale in ceea ce priveste investitiile pe anul 2006, dupa ce au cumparat societatea Electrica Banat de la AVAS, fiindca au investit doar 27 de milioane lei noi din cele 98 milioane asumate.

Ovidiu Draganescu spune ca Enel a investit pe anul in curs numai 27 de milioane de lei noi, din cele 98 de milioane de lei prevazute in planul de investitii pe 2006.

Prefectul Draganescu e de parere ca italienii nu vor putea realiza investitii mai mari decit 35% din din suma prevazuta in contract, aceasta reprezentind o incalcare a prevederilor contractului de privatizare in urma caruia a luat fiinta societatea pe actiuni Enel Electrica Banat.

"Daca vom ajunge la concluzia ca s-a incalcat flagrant acest contract, vom sesiza AVAS-ul", a declarat prefectul de Timis, citat de NewsIn. El a mai precizat ca peste 80% din statiile si retelele de distributie sint exploatate la limita de avarie, existind riscul sa se produca accidente. La adesa Enel Electrica Banat s-au facut in ultima perioada de timp si mai multe plingeri din partea consumatorilor casnici, care au reclamat ca li se strica aparatele electrocasnice din cauza fluctuatiilor de curent, sau ca se produc des scurtcircuite si defectiuni.



Citeste si