Din totalul de vanzatori romani de pe eBay, 61% din acestia vand in Europa, iar 30% vand in Statele Unite. Fashion-ul este cea mai mare categorie in comertul romanesc pe eBay, urmata de piese auto si electronice, a declarat Ilya Kretov, general manager pentru Rusia si tarile emergente la eBay in cadrul evenimentului ecomTEAM 2017, organizat de wall-street.ro.

ecomTEAM este organizat in parteneriat cu FAN Courier,PayU, Banca Transilvania, DWF, ContentSpeed, CustomSoft, Alpha Bank, Balkan eCommerce, dealavo.

Comertul romanesc pe eBay este condus de catre fashion, respectiv 27% din produse. Urmatoarele categorii sunt reprezentante de piese auto si electronice, respectiv 22% si 17%. Din totalul vanzatorilor romani de pe eBay, 61% vand in Europa, iar 30% in Statele Unite. In 2017, piata totala de ecommerce va ajunge la 2,3 trilioane de dolari, cu o crestere de 6,3%, a adaugat reprezentatul eBay.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Piata totala din 2017 va fi de 2,3 "trilioane" de dolari (2.300 de miliarde de dolari) numai din e-commerce, cu o crestere de 6,3%.

Avand in vedere rezultatele din 2016 de pe piata romaneasca de e-commerce, Ilya Kretov considera procentul de 0,1% pe care il reprezinta Romania din piata globala de e-commerce este unul destul de mic, care se asteapta sa evolueze semnificativ in urmatorii ani.

"In 2016, piata din Romania a fost de 1,8 miliarde de dolari, iar 7% din IMM-uri au vandut online, in timp ce doar 2% din IMM-uri au vandut peste granite, la nivel global insemnand 0,1% din piata totala, un procent destul de mic" , considera reprezentantul eBay.

eBay pune la dispozitia vanzatorilor diferite unelte pentru export. Una dintre ele este ebaymag.com. Aceasta permite listarea produselor pe diferite site-uri locale din toata lumea, unde vrei sa faci livrare. Unealta suporta opt tari importante pentru export, cum ar fi Statele Unite, Franta sau Germania. De asemenea, eBay ofera suport in limba romana pentru comerciantii din Romania.

eBay are 167 de milioane de cumparatori la nivel mondial si o cifra de afaceri de 84 de miliarde de dolari, 87% din produsele vandute pe eBay au un pret fix. Din numarul total de vanzatori, 57% o fac peste granite, iar magazinele profesioniste care se folosesc de eBay vand in proportie de 90% peste hotare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri