Valoarea totala a fuziunilor si achizitiilor din Romania a crescut cu 17% in 2016 fata de anul anterior, depasind 3,6 miliarde de euro, iar tendinta de crestere se va mentine si in acest an, pe fondul consolidarii unor sectoare ale economiei, potrivit unei analize efectuate de firma de audit si consultanta PwC Romania.

Conform documentului, in anul 2016 au fost anuntate 140 de tranzactii cu o valoare totala de 3,6 miliarde de euro. Exista insa o aparenta necorelare cu piata globala, care a inregistrat o usoara scadere in acelasi interval, in contextul in care valoarea pietei a fost influentata puternic anul trecut de un numar mic de tranzactii cu valoare semnificativa.

In acelai timp, specialistii PwC estimeaza ca piata locala va creste si in 2017, iar unele sectoare vor continua sa se consolideze si sa atraga noi investitii.

”Expertii in tranzactii ai PwC sunt de parere ca piata locala de fuziuni si achizitii isi va mentine tendinta ascendenta si in anul 2017, beneficiind de continuarea procesului de consolidare in domenii precum cel medical si farmaceutic, industrial si in sectorul bunurilor de larg consum, precum si de o tendinta de relocare catre Europa de Est, inclusiv in România, din partea unor grupuri ce au dezvoltat capacitati de productie in Asia”, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de News.ro.