Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului de birouri Vox Technology Park din Timisoara, una dintre cladirile de birouri din Romania cu cel mai inalt grad de sustenabilitate din tara, avanseaza cu lucrarile de constructie, in egala masura cu contractele de preinchiriere, in asa fel incat ponderea de spatii ocupate in proiect a depasit pragul de 50%.

“Suntem in linie cu asteptarile si am reusit sa ne tinem de planul programat la inceput. Vom finaliza proiectul in luna noiembrie, iar in decembrie ii vom lansa oficial pe piata. Am reusit ca pana in prezent sa inchiriem o suprafata de 53,95% din proiect, suprafata care va fi ocupata exclusiv de companii din domeniul IT, cu prezenta atat locala, cat si internationala. Daca am incheia jumatate din contractele de inchiriere cu care suntem in negocieri, am reusi sa inchidem proiectul in intregime”, a declarat Virgil Tornoreanu (foto mai jos), investitorul din spatele Werk Property Group, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori romani de constructii din Timisoara si din zona de Vest a tarii.

Potrivit acestuia, cel mai mare avantaj in dezvoltarea primului proiect de birouri propriu pe piata locala a fost evitarea finantarii prin credit, lucru care a permis dezvoltatorului sa isi fixeze singur obiectivele pe care vrea sa le atinga.

“Am decis sa ne finantam singuri cladirea. Ne-am dorit sa evitam presiunea bancilor pentru atragerea banilor, care ne obliga sa inchiriem la un pret mai mic. Sa construiesti 35.000 mp cu fonduri proprii este ceva, mai ales cand vorbim despre un proiect atat de amplu si tehnologizat”, a mai punctat Virgil Tornoreanu.

Potrivit dezvoltatorului, investitia in proiectul de birouri Vox Technology Park se ridica la 27,5 milioane de euro.
“Este prima cladire de birouri pe care o avem in dezvoltare si un pariu care ne arata ca este loc pentru astfel de investitii. Pana in prezent ne-am concentrat pe dezvoltarea de proiecte rezidentiale, construind nu mai putin de 900 de apartamente in judetul Timis. Am fost surprinsi de interesul pentru Vox Technology Park, asta si deoarece am avut discutii de preluare a proiectului, desi el inca nu este finalizat”, a completat Tornoreanu.

Werk Property Group asteapta autorizatia pentru demararea unui amplu proiect rezidential in vecinatatea Vox Technology Park

Dezvoltatorul proiectului de birouri Vox Technology Park va demara in cateva luni si constructia unui amplu proiect rezidential, cu apartamente de lux, intr-o clasa superioara de pret, adaptata unora dintre cele mai exigente cerinte in materie de locuit.

“Asteptam autorizatia de constructie pentru demararea proiectului Vox Vertical Village, care ar trebui sa mai dureze cel mult doua luni. Imediat dupa obtinerea aprobarilor vom demara lucrarile de constructie ale proiectului care nu ar trebui sa dureze mai mult de 18 luni si a carui valoare se estimeaza ca va fi situata intre 12,5 – 14 milioane de euro, valoare fara TVA”, a punctat Tornoreanu.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Vlad Vela, directorul general Werk Property Group, sustinea in primavara acestui an ca se afla in lucru un plan pentru viitorul proiect rezidential situat langa Vox Technology Park, iar lucrarile ar putea demara chiar din acest an.

“Sunt sanse foarte mari sa dezvoltam un proiect rezidential in imediata vecinatate a Vox Technology Park. Proiectul pe care vrem sa il realizam nu exista in Romania, iar investitia ar urma sa se ridice la peste 12 milioane de euro. Lucram la acest proiect de ceva timp, incepe sa capete contur, cel putin pe hartie. (…) Vrem sa facem lucrurile foarte bine. In Timisoara toata lumea construieste, insa standardul din acest oras este unul destul de limitat. Nu vrem doar o cladire de birouri aici, vrem sa dezvoltam un brand puternic in imobiliare. In momentul de fata se lucreaza la autorizatia de constructie a proiectului”, a declarat Vlad Vela (foto mai jos), directorul general care pana la preluarea conducerii dezvoltatorului imobiliar, din toamna anului 2015, a avut o experienta de peste 15 ani in domeniul auto, in companii precum BMW sau Volkswagen.

Proiectul de birouri Vox Technology Park va fi format din doua corpuri de cladire, cu zece, respectiv sapte etaje. Grupul Werk este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din vestul Romaniei, cu o experienta de peste 13 ani. Grupul a dezvoltat in ultimii ani peste 700 de apartamente si zeci de mii de metri patrati de hale industriale, spatii hoteliere si de birouri.

Tot in Timisoara, alte doua mari proiecte imobiliare de birouri sunt in curs de dezvoltare, acolo unde atat Iulian Dascalu dezvolta ansamblul multifunctional Openville – ce va cuprinde atat o componenta office, cat si una de retail, in timp ce antreprenorul roman Ovidiu Sandor dezvolta in centrul orasului proiectul ISHO – un proiect mixt, format dintr-o componenta de birouri si una rezidentiala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri