Potrivit directorului BM, modul in care Romania si-a revenit dupa criza economica este remarcabil, insa, in ultima vreme, se remarca reversarea unor politici, fapt care vulnerabilizeaza economia in fata unor potentiale socuri interne sau externe.

“Din perspectiva cresterii economice, Romania sta bine, dar sunt si multe slabiciuni in economie, generate de masurile fiscale de tip prociclic adoptate, care pot reduce rezilienta economiei romanesti la socuri. In ultimii ani, vedem o multime de masuri pro-consum, dar nu si pentru stimularea investitiilor, sau absorbtia fondurilor UE. Acestea sunt cateva din slabiciunile fundamentale care exista in Romania cu privire la investitii, infrastructura, sanatate, educatie, investitiile in incluziunea populatiei sarace, modernizarea zonelor rurale, care nu au fost abordate”, a explicat Capannelli, intr-un interviu acordat wall-street.ro la finalul mandatului in Romania.

Ea sustine ca pleaca din Romania cu sentimente contradictorii, mai ales in contextul instabilitatii politice de la finalul mandatului, greu de explicat.

Din pacate, este foarte multa instabilitate, si in crestere, in sistemul politic din Romania, iar politicienii sunt mai interesati de beneficiile imediate, decat de cele pe termen mediu si lung.