Sectoarele de electrocasnice mari si electronice continua cresterea, dar cu o dinamica mai scazuta in acest trimestru. Singura scadere majora a venit din sectorul de dispozitive de printare (aproape -23%), potrivit rezultatelor studiului GfK TEMAX pentru Romania.

Pe segmentul de electronice, piata de TV a inregistrat o crestere usoara, datorata in principal cresterilor pe segmentele de peste 40 de inchi. Segmentul Smart TV a crescut, alaturi de cel al TV-urilor cu rezolutie de tip Ultra HD. Ca urmare, se observa o crestere a pretului mediu. Sistemele audio au inregistrat o crestere importanta, iar boxele se afla si ele pe un trend ascendent. In schimb, sistemele video de redare/inregistrare au continuat sa scada si in acest trimestru, alaturi de sistemele de navigatie care au avut si ele scaderi, comparativ cu T2 2016.

Piata de electrocasnice mari a incetinit ritmul de crestere, categoriile emergente (electrocasnicele incorporabile) fiind singurele care au inregistrat cresteri de doua cifre. O serie de categorii de electrocasnice mari, precum frigiderele si congelatoarele, au incheiat T2 pe un trend negativ.