Primarul Decebal Fagadau a anuntat ca orasul Constanta este primul oras din lume care va lucra direct cu Banca Mondiala, de regula aceasta institutie acordand asistenta tarilor, acest acord avand o durata de 36 de luni si o valoare de 900 de mii de euro, edilul spunand ca dupa aceasta colaborare se asteapta ca “apetitul investitional” catre Constanta sa creasca.

Consilierii locali au aprobat in cadrul sedintei de vineri incheierea acordului de asistenta tehnica dintre municipiul Constanta si Banca Mondiala. Primarul Decebal Fagadau a spus ca orasul Constanta este primul din lume care va lucra direct cu Banca Mondiala, scrie News.ro.

“Dupa cum bine stiti, Banca Mondiala acorda asistenta statelor, tarilor, prin acordul cu guvernele. Municipiul Constanta va fi, dupa stiinta mea, primul oras din lume care va lucra direct cu Banca Mondiala”, a afirmat Decebal Fagadau. El a spus la finalul sedintei Consiliului Local ca este important ca municipiul Constanta sa se prezinte cu niste cifre auditate de o institutie precum Banca Mondiala.

“Atata vreme cat toate rapoartele, toate studiile si proiectele se raporteaza la indicatori elaborati de Banca Mondiala, cred ca era important ca municipiul Constanta sa se prezinte cu niste cifre si cu niste date auditate sau nascute de catre o institutie atat de serioasa cum este Banca Mondiala. De exemplu, daca eu v-as spune care este gradul de indatorare al orasului sau care este rata de somaj sau care este potentialul de absortie sau care este discrepanta intre mediul de formare si piata muncii, orice date v-as da eu, le-ati imbraca in subiectivismul apartenentei politice, asta zice primarul, vrea sa scoata doar aspectele bune in evidenta”, a spus edilul.

El a mentionat ca in urma acestui acord se asteapta ca “apetitul investitional” catre Constanta sa creasca. “In momentul in care Banca Mondiala, cu rigorile si cu procedurile interne, elaboreaza un studiu, acel studiu devine referential pentru tot ceea ce inseamna planificare si dezvoltare. Ma astept ca dupa aceasta colaborare cu Banca Mondiala, apetitul investitional catre Constanta sa creasca”, a precizat Decebal Fagadau.

In cadrul acestui acord, municipiul Constanta va beneficia de asistenta tehnica si expertiza de specialitate oferita de specialistii internationali ai Bancii Mondiale, experti in domeniul dezvoltarii urbane. Durata acordului este de 36 de luni, iar valoarea, de 900.000 de euro.

Sursa foto: Photosebia / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri