Taxa de solidaritate...intr-o tara in care cultivarea resentimentelor e lege!

Taxa de solidaritate reapare in discursul pliticienilor, desi in urma cu trei luni premierul, acelasi care este inca in functie, declara ca a fost trecuta la "discutate si uitate" pentru ca "deranjul era prea mare". Dincolo de opiniile specialistilor, care infirma utilitatea unei astfel de taxe, am identificat cel putin 10 motive pentru care societatea (cea formata din firme corecte si angajati productivi) respinge aceasta initiative.

1. Taxa de solidaritate… intr-o tara in care salariile bugetarilor se majoreaza, din pix, fara niciun criteriu de performanta, iar cei din privat trebuie sa munceasca inzecit pentru a sustine aceste excese.

2. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care se fura inclusiv banii bolnavilor, iar din spitale lipseste ata chirurgicala!

3. Taxa de solidaritate...intr-o tara cu cea mai mare crestere economica din UE, bazata pe consum, in care incasarile din TVA scad (aproape 40% din TVA datorat la stat se fura)

4. Taxa de solidaritate… intr-o tara in care oameni care au lucrat toata viata la stat afiseaza un nivel de trai extravagant.

Citeste si:
Datoriile companiilor de stat au ajuns la 6% din PIB.Unde se duc banii
Datoriile companiilor de stat...

5. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care Guvernul cere parintilor sa asigure o parte din gratuitatea invatamantului de stat!

6. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care oamenii pierd sute de ore pe an in trafic, in timp ce banii de infrastructura sun tocati pe pomeni electorale, iar multe miliarde de euro din fonduri europene zac neutilizate.

7. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care cei care muncesc sunt suprataxati, iar altii refuza sa mearga la munca pentru ca...pierd ajutorul social.

8. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care se iau spagi de zeci de milioane de euro pentru contracte cu statul, prin care bugetul este pagubit cu miliarde de euro anual, niciodata recuperate.

Citeste si:
Lego lansează un nou set de jucării pentru a celebra comunitatea LGBT+
Lego lansează un nou set de...

9. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care politicienii considera firesc sa isi angajeze copiii, rudele, prietenii in institutii de stat, fara niciun fel de criteriu de performanta.

10. Taxa de solidaritate...intr-o tara in care cei cu salarii mari deja platesc mai mult decta cei cu salarii mici (16% dintr-un salariu mare e mai mult decat 16% din unul mic, contributiile sociale nu sunt plafonate, asa ca, cu cat salariul este mai mare, cu atat sumele virate la stat sunt mai mari).

Sursa foto: Wolfgang Zwanzger / Shutterstock
Despre autor
Ana-Maria Vasile
Ana-Maria Vasile, redactor Wall-Street.ro pe Finante-Banci

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri