Venezuela ocupa primul loc in clasamentul Bloomberg Misery Index, unde dezastrul economic care a dus inflatia la un nivel-record de 13.000% si a facut ca moneda nationala sa nu mai aiba absolut nicio valoare. Africa de Sud ocupa al doilea loc, urmata de Argentina, Egipt si Grecia, la egalitate cu Turcia.

„Si Romania se indreapta in directia gresita. Economistii estimeaza o rata a inflatiei de 3,3% pentru 2018, dupa cresterea preturilor anul trecut. Banca Nationala a Romaniei incearca sa tina ritmul inflatiei prin cresterea dobanzilor, incercand sa fie cu un pas inainte si sa evite supraincalzirea economiei prin cheltuielile guvernamentale excesive”, scrie Bloomberg.

La polul opus, tara cu cea mai „fericita” economie din lume este Thailanda, urmata de Singapore, Japonia, la egalitate cu Elvetia, Taiwan si Israel. Topul 10 este completat de Islanda, Norvegia, Coreea de Sud, Danemarca si Hong Kong.

Bloomberg Misery Index se calculeaza pe baza prognozelor nationale privind inflatia si piata muncii, iar daca inflatia si somajul sunt scazute, atunci si locuitorii tarii respective se simt bine.

Actual: cele mai importante...
Citeste si: Cele mai importante evenimente ale momentului