19 Decembrie 2016

Actual: cele mai importante evenimente ale momentului



Copresedintele ALDE, Catalin Popescu Tariceanu, a precizat ca viitorul guvern va acorda prioritate firmelor romanesti si capitalului romanesc. Intre timp, francezii de la Lactalis, care la inceputul acestui an au achizitionat Albalact, liderul industriei de lactate din Romania, mai bifeaza o tranzactie in domeniu si cumpara Covalact.

PSD-ALDE da prioritate firmelor romanesti

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat ca a discutat cu colegii din PSD ”sa incheie povestea cu ajutorul de stat acordat in exclusivitate firmelor straine, sa incheie povestea cu contractele de achizitii publice date pe capete numai firmelor straine”, el dand asigurari ca Guvernul PSD-ALDE va da prioritate firmelor romanesti si capitalului romanesc. Tariceanu a spus ca multinationalele primesc foarte multe avantaje, au fost tratate cu toata generozitatea si mai mult decat de a exploata forta de munca ieftina din Romania nu au facut, scrie News.ro.

Medicii din spitale, paziti de jandarmi

Ministerul Sanatatii spune stop violentei indreptate impotriva medicilor si a personalului medical si incepe colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne in scopul cresterii gradului de siguranta din spitalele publice. Jandarmii vor patrula in perimetrul unitatilor medicale publice si vor putea interveni prompt in orice situatie de agresiune indreptata impotriva medicilor sau a personalului medical, anunta Ministerul Sanatatii.

Ministrul Vlad Voiculescu scrie, pe pagina sa de Facebook, ca, din pacate, violentele indreptate impotriva medicilor si a personalului medical nu sunt atat de rare pe cat ne-am dori, iar in zone defavorizate, dar si in orasele si spitalele mari, aceste lucruri inca se intampla.

Deutsche Bank recunoaste ca a inselat investitorii

Deutsche Bank a acceptat plata a 37 de milioane de dolari si a recunoscut ca a indus in eroare investitorii pe platformele sale de tranzactionare de actiuni, pentru inchiderea unei investigatii federale si statale in Statele Unite, evitand in acest fel costuri mai mari pentru litigii, transmite Bloomberg, potrivit News.ro.

Banca va recunoaste ca a incalcat legile federale si ale statului New York prin faptul ca nu a comunicat problemele tehnice ale platformelor sale de tranzactionare, au anuntat vineri Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare si procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman.

Final de an cu o noua achizitie marca Lactalis

Dupa ce la inceputul acestui an grupul francez Lactalis cumpara, intr-o tranzactie rasunatoare, Albalact, liderul pietei de lactate din Romania, pe lista achizitiilor se adauga acum si producatorul Covalact, detinut de fondul de investitii american SigmaBleyzer. Dupa cateva luni de negocieri, francezii de la Lactalis ar fi semnat saptamana aceasta preluarea producatorului Covalact, au precizat surse din piata pentru wall-street.ro.

Conditiile in care se vor ridica masinile parcate neregulamentar

Guvernul a aprobat o Hotarare care permite autoritatilor sa reia activitatea de ridicare a masinilor parcate pe trotuare si a celor care stationeaza neregulamentar pe carosabil. Procedura propune un set de reguli procedurale care sa descurajeze aparitia practicilor abuzive si deturnarea scopului masurii intr-unul comercial, adica samsarii de masini, scrie News.ro.

Numarul pensionarilor a scazut in ultimul an

Numarul pensionarilor din Romania a ajuns la 5,25 milioane in al treilea trimestru din acest an, in scadere cu 46.000 fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pensia medie a crescut cu 6,5% intr-un an, la 951 de lei (213 euro), potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Raportul dintre numarul de pensionari si cel de salariati a ramas la 9 la 10, ceea ce inseamna ca 10 angajati activi sustin noua pensionari, dar acest raport variaza de la un judet la altul, conform News.ro.

In timp ce in Bucuresti sunt cinci pensionari la zece salariati, in judetul Teleorman raportul este de 17 varstnici la 10 salariati. In Giurgiu se inregistreaza cea mai mica pensie, de 748 de lei, cu o diferenta de peste 400 de lei fata de pensia maxima, primita de persoanele din Bucuresti, care se ridica la 1.181 de lei.

Sursa foto: Shutterstock



Citeste si