Ministerul Transporturilor ar putea oferi un ajutor de stat in valoare de 58,5 milioane de lei Aeroportului International Mihail Kogalniceanu – Constanta, pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, potrivit unui proiect de ordin de ministru pus in dezbatere publica pe site-ul ministerului.

Ordinul de ministru presupune acordarea unui ajutor de investitii, exceptat de la obligatia notificarii, Societatii Nationale „Aeroportul International Mihail Kogalniceanu – Constanta” – S.A (SN AIMKC), de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin si pana la data de 31 decembrie 2020.

Bugetul total estimat al masurii de ajutor de stat este de 58,5 milioane de lei. Bugetul va fi defalcat pe ani astfel: 14,7 milioane de lei in 2018, 21,8 milioane in 2019 si 21,9 milioane in 2020.

Sumele necesare pentru acoperirea costurilor de investitii ale SN AIMKC se aloca anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si se includ in bugetul de venituri si cheltuieli al SN AIMKC, care se aproba prin hotarare a Guvernului.

Proiectul de ordin de ministru vine in contextul in care traficul anual de pasageri depaseste 200.000 de pasageri in perioada 2018-2020.

In 2017, aeroportul din Constanta a fost tranzitat de 121.431 de pasageri.

In perioada ianuarie-martie 2018, traficul comercial a fost de 16.708 pasageri, in crestere cu 31% fata de perioada ianuarie-martie 2017. De asemenea, a fost inregistrat un numar de 202 miscari de aeronave (aterizari si decolari), in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primele 3 luni ale anului 2018 au fost transportate 247 de tone de marfa, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In sezonul de vara 2018, de pe aeroportul din Constanta sunt disponibile zboruri interne si internationale catre Cluj Napoca, Oradea, Timisoara, Londra, Instanbul, Paris, Bergamo, Bruxelles, Tel Aviv, Tallin si altele.

Sursa foto: aapsky/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri