Romania mai are de recuperat 775,8 milioane de dolari, reprezentand creante din activitatea de export derulata inainte de decembrie 1989. Metrolul de la Otopeni a intrat in linie dreapta. Citeste mai departe principalele subiecte din presa de azi, 31 august.

A inceput oficial marele "meci" in PSD pe tema violentelor din 10 august. Cu iesirea primarului Gabriela Firea de miercuri, care i-a luat apararea prefectului Capitalei, Speranta Cliseru, in disputa cu ministrul de interne, Carmen Dan, asistam oficial la inceputul razboiului din PSD pe tema raspunderii politice si juridice pentru violentele din data de 10 august. Ministrul de interne a cautat din primele zile sa impinga discret intreaga responsabilitate exclusiv pe umerii prefectului Capitalei, omul Gabrielei Firea. Speranta Cliseru si-a contrazis superiorul ierarhic, pe ministrul de interne, pe doua teme, semn ca nu accepta sa raspunda in justitie pentru actiunile ilegale derulate de institutiile din subordinea directa a ministrului de interne, conform g4media.ro.

Trump a convins tineretul ca presa minte. De la castigarea presedintiei, Donald Trump a atacat neincetat media, a calificat presa drept ,,dusmanul americanilor” si a popularizat termenul ,,fake news” (stiri false) pentru a denigra articole altfel credibile, dar care il criticau. Iar acest lucru nu a ramas fara efecte: increderea publicului in presa a ajuns la un minim istoric.Potrivit unui raport recent al Knight- Gallup, citat de „The Atlantic“, doar unul din trei americani au o perceptie pozitiva despre presa. Mai grav este ca tinerii impartasesc sentimentele negative ale lui Trump cu privire la presa. In interviuri luate de „The Atlantic“, multi tineri si-au exprimat scepticismul cu privire la acuratetea stirilor din media traditionala, reiterand caracterizarea subiectiva a lui Trump cand vine vorba despre multe dintre sursele de stiri, conform adevarul.ro

Romania are de recuperat 775,8 milioane de dolari

Romania mai are de recuperat aproape 800 milioane dolari de la "prietenii lui Ceausescu". Topul datornicilor, realizat de Finante. Romania are de recuperat peste 775,8 milioane dolari, reprezentand creante din activitatea de export derulata inainte de 31 decembrie 1989. Anul trecut Romania a reusit sa recupereze doar 61 milioane dolari, conform unui document elaborat de Ministerul Finantelor Publice, consultat de HotNews.ro.

Metroul de Otopeni, inapoi pe sine: Metrorex a transmis in SEAP documentatia pentru construirea Magistralei 6. Metroul de Otopeni face un pas decisiv inainte. Documentatia pentru construirea sa a ajuns in Sistemul Electronic de Achizitii Publice si dupa ce va primi unda verde de la Agentia Nationala de Achizitii Publice, Magistrala 6 de metrou va fi cel mai mare proiect de infrastructura din Romania scos la licitatie in 2018, publica Economica.net.

Propunere: mailurile trimise in drum spre serviciu ar trebui considerate drept „ore de munca”. Accesul la wi-fi in trenuri si raspandirea telefoanelor mobile a prelungit ziua de munca, dupa cum demonstreaza un studiu al University of the West of England, in care a fost urmarit comportamentul a 5.000 de calatori in transportul feroviar din Londra.

Studiul a constatat ca 54% dintre navetisti foloseau wi-fi-ul in tren ca sa trimita mailuri legate de job. Altii foloseau conexiunea la internet a propriului telefon mobil pentru mailuri. Cei care plecau la job le trimiteau pentru ziua de munca ce avea sa inceapa, iar cei pe drumul spre acasa terminau ce n-au mai avut timp sa faca la serviciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri