Sistemul de plata defalcata a TVA ar trebui abrogat, intrucat nu a avut niciun efect pozitiv, iar Romania este criticata de Comisia Europeana pentru acest lucru, a declarat, vineri, Dan Manolescu, presedintele Camerei Consultantilor Fiscali, in cadrul conferintei "Autumn tax update forum".

"Din cate stim, exista un numar de scrisori, o corespondenta intre Comisia Europeana si autoritatile din Romania, prin care Comisia a cerut o serie intreaga de detalii. Se pare ca, la cum inteleg ei lucrurile, n-ar fi tocmai in regula sistemul pe care il avem. Asteptam sa faca ceva concret, sa declanseze un infringement sau sa faca ceva in acest sens", a afirmat Manolescu, scrie Agerpres.

El a aratat ca nu a fost facuta o analiza la nivelul autoritatilor pentru a se vedea care au fost beneficiile acestui sistem.

"Personal, nu am auzit pe nimeni care sa fi avut ceva de castigat. De pierdut, am auzit, dar de ceva bun, nu. Cineva trebuie sa forteze o abrogare, iar in aceasta situatie Comisia este singura care poate sa o faca, intr-un context in care in continuare majoritatea parlamentara este aceeasi si nu cred ca o decizie de abrogare ar putea veni din partea Guvernului", a continuat Manolescu, la conferinta organizata de BusinessMark si PKF Finconta.

De la 1 martie, este obligatorie plata defalcata a TVA pentru firmele care sunt in insolventa si pentru cele care au datorii la plata TVA, intr-un anumit plafon.

Citeste si:
Plata defalcata a TVA - banii blocati in conturi nu sunt ai statului
Vestea buna: statul deschide...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Aplicarea split TVA de la 1 ianuarie 2018, misiune imposibila