Romania a importat legume si fructe in valoare de 783,1 milioane de euro in primul semestru din acest, in timp ce valoarea exporturilor a fost de aproape zece ori mai mica, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

Valoarea exporturilor de legume si fructe s-a cifrat la numai 78,6 milioane euro in primul semestru din acest an, conform Agerpres.ro.

In aceste conditii, deficitul Romaniei in comertul international cu legume si fructe se ridica la 704,5 milioane euro.

Statistica arata ca importurile de legume si fructe au crescut cu 4,8% in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2018, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce exporturile au consemnat un avans cu 9,6% fata de primele sase luni din 2017.

In primul semestru din 2018, exporturile FOB au depasit 33,977 miliarde euro, in crestere cu 10% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar importurile CIF au insumat circa 40,282 miliarde euro (plus 9,7%).

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri