BERD va avea un nou director regional pentru Romania si Bulgaria, de la 1 aprilie 2019

Mark Davis a fost numit in functia de director regional al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru Romania si Bulgaria si urmeaza sa preia noul sau rol la Bucuresti din 1 aprilie 2019, inlocuindu-l pe Matteo Patrone, care a devenit director executiv pentru Europa de Est si Caucaz, potrivit unui comunicat al bancii.

"Sunt onorat sa preiau aceasta noua sarcina. Romania si Bulgaria sunt state in ascensiune economica in Europa de sud-est, inclusiv pentru activitatea BERD. Vom mentine ritmul investitiilor in cele doua tari. BERD, cu echipele sale locale, coordonate din Londra, va contribui la consolidarea competitivitatii acestor economii si integrarea lor pe plan regional si international. Dorim sa construim economii care sa actioneze in beneficiul oamenilor", a declarat Davis, potrivit Agerpres.

Conform documentului, in noua sa functie de director regional pentru Romania si Bulgaria, Mark Davis va conduce operatiunile BERD in cele doua tari cu scopul de contribui in continuare la accelerarea cresterii economice prin investitii, consultanta in afaceri si sustinerea reformelor.

La sfarsitul anului 2018, BERD investise peste 8,3 miliarde de euro in Romania si aproximativ 3,9 miliarde de euro in Bulgaria. Anul trecut, banca a investit peste 400 milioane de euro in Romania si peste 185 milioane de euro in Bulgaria.

Anterior numirii sale, Mark Davis a fost consilier al vicepresedintelui BERD pentru activitate bancara, Alain Pilloux. El s-a alaturat BERD in 2013, ca director pentru operatiunile bancii in Armenia. Pe parcursul mandatului sau la Erevan, investitiile bancii in Armenia au crescut considerabil, contribuind la crearea Fondului Armean de Capital Privat si la dezvoltarea pietei de capital locale.

Citeste si:
BERD vrea rapoarte de analiză pentru companiile medii de pe bursa...
BERD vrea acoperirea cu...

Inainte de a se alatura BERD, Mark Davis a fost director executiv la Goldman Sachs in Moscova (2010 - 2012) si director executiv la Morgan Stanley la Londra (2007 - 2010). Si-a inceput cariera la Banca Mondiala, in Washington, unde a activat in calitate de economist senior, responsabil pentru Moldova, Ucraina si Kazahstan intre 1996 - 2006.

Mark Davis are un doctorat in stiinte economice la Universitatea Tulane.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Setari Cookie-uri