Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, va prezenta luni, la Bruxelles, prioritatile Romaniei in domeniul financiar in fata Comitetului pentru Afaceri Economice si Monetare din Parlamentul European, iar marti va prezida prima sedinta a Consiliului pentru afaceri europene si financiare (ECOFIN), informeaza ministerul de resort, scrie Agerpres.

Seful MFP se va afla la Bruxelles, in perioada 21-22 ianuarie 2019, pentru o serie de reuniuni si intalniri bilaterale in contextul exercitarii Presedintiei la Consiliul Uniunii Europene.

"Luni, 21 ianuarie 2019, Eugen Teodorovici va prezenta prioritatile Romaniei in domeniul financiar in fata Comitetului pentru Afaceri Economice si Monetare din Parlamentul European; va avea o intalnire cu presedintele Eurogroup, ministrul portughez al finantelor, Mario Centeno, si va participa la reuniunea Eurogroup in format extins. Marti, 22 ianuarie 2019, ministrul Teodorovici va prezida prima sedinta a Consiliului pentru afaceri europene si financiare (ECOFIN)" , se arata intr-un comunicat postat pe site-ul MFP.

Pe agenda reuniunii se regasesc teme precum programul InvestEU, stadiul revizuirii sistemului european de supraveghere financiara, programul de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul UE la nivelul ECOFIN si Semestrul European.

Tot MFP a transmis ca presedintia romana a Consiliului Uniunii Europene a finalizat procesul de adoptare a primului dosar in domeniul afacerilor economice si financiare, respectiv regulamentul privind acoperirea minima a pierderilor pentru expunerile neperformante (NPL), informeaza Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Inregistrarea unor progrese semnificative in domeniul serviciilor financiare reprezinta o prioritate a Romaniei in Consiliul Afacerilor Economice si Financiare.

'Este un inceput promitator de mandat la Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins ca vom face o impresie buna si vom demonstra ca echipele de experti din Ministerul Finantelor Publice, precum si din celelalte ministere de linie sunt pregatite si se vor ridica la nivelul de performanta asteptat de la o presedintie de succes', a subliniat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Cele 6 dosare aflate in trialog in acest moment sunt in diferite stadii de progres. De asemenea, Presedintia romana finalizeaza procesul de adoptare a regulamentului privind platile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) si pachetul de reducere a riscurilor in sectorul bancar.

Conform comunicatului MFP publicat pe site-ul institutiei, ministrul roman de finante a avut deja la Strasbourg, intrevederi cu Pervenche Beres si cu Othmar Karas, co-raportori pe dosarul privind revizuirea sistemului de supraveghere financiara europeana si membri ai Comisiei pentru Afaceri economice si monetare (ECON) din Parlamentul European.

Totodata, ministrul roman de finante a discutat si cu Isabelle Thomas, membru in Comitetul Bugete din Parlamentul European, despre negocierile pe marginea cadrului financiar multianual. Cei doi oficiali au convenit ca vor incerca sa avanseze cat mai mult posibil in negocierile dintre Consiliul Uniunii Europene si Parlamentul European, mai ales in ceea ce priveste propunerile sectoriale pentru care s-a stabilit deja o abordare generala sau un mandat partial in timpul Presedintiei austriece.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri