Eugen Teodorovici, contrazis de Banca Centrala Europeana, dupa ce s-a laudat miercuri seara ca a primit aviz pentru noua OUG 114

Eugen Teodorovici a fost contrazis, joi, de Banca Centrala Europeana, care a precizat ca nu a dat niciun aviz privind proiectul de Ordonanta care ”corecteaza” OUG 114/2018, dupa cum se lauda miercuri seara ministrul de Finante.

Banca Centrala Europeana nu a transmis Ministerului de Finante niciun aviz privind proiectul de Ordonanta care ”corecteaza” OUG 114/2018, au spus pentru HotNews surse familiare cu aceasta problema. Oficialitatile romane solicitasera in scrisoarea care cuprindea noul proiect de Ordonanta ca pana miercuri sa primeasca raspuns.

”Ati vazut vreun aviz publicat pe site-ul nostru? Daca nu, inseamna ca acel aviz nu a fost acordat!”, au declarat pentru HotNews sursele citate.

Mai mult, reprezentantul BCE s-a aratat deranjat de termenul de 3 zile impus de partea romana, spunand ca asemenea avize necesita, dincolo de traducerea documentului (acesta a fost transmis in limba romana) analize care se pot intinde dincolo de intervalul oferit cu ”generozitate” de Finantele din Romania. ”Nu intelegem sa raspundem la ordinele cuiva. Vom oferi punctul de vedere dupa atenta studiere a draftului transmis”, au mai spus pentru HotNews.ro sursele citate.

Teodorovici: Proiectul de modificare a OUG 114 are avizele BNR si Bancii Centrale Europene

Reamintim ca ministrul Teodorovici a declarat miercuri ca proiectul de modificare a OUG 114 are avizele BNR si Bancii Centrale Europene.

Citeste si:
Criza ar putea majora împrumuturile eurozonei cu 1.500 de miliarde...
Christine Lagarde: Criza ar...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

”Ieri (marti, 26 martie - n.red) a venit raspunsul de la Banca Centrala Europeana, avizeaza acest proiect”, a declarat ministrul int-o interventie telefonica la Digi TV.

Pe vechul proiect, BCE amintea ca ”ar fi trebuit consultata ”intr-o etapa adecvata” care sa permita autoritatii care initiaza proiectul legislativ sa ia in considerare avizul BCE inainte de a lua o decizie cu privire la fond. BCE nu a fost consultata de Guvernul Romaniei inainte de adoptarea si intrarea in vigoare a OUG nr. 114/2018. Mai mult, OUG nr. 114/2018 nu a fost insotit de nicio evaluare a impactului care sa arate efectele impozitului asupra sectorului bancar”, se arata intr-o scrisoare trimisa ministrului Eugen Teodorovici de catre autoritatea europeana

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri