Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, miercuri, intrarea in faliment a RADET. Avocatul Gheorghe Piperea, administrator juridic la RADET, a confirmat, la Antena 3, informatia, spunand ironic ca ar trebui sa-i multumim pentru asta Ministerului Energiei.

„Daca nu reusim suspendarea efectelor la Curtea de Apel, in termen de zece zile toata activitatea se opreste, se ridica licentele si urmeaza ca serviciul public de energie termica sa fie repreluat de Primarie. Trebuie „sa multumim” pentru asta Ministerului Energiei care a dat mandat expres celor de la ELCEN sa voteze pentru faliment”, a spus avocatul Gheorghe Piperea, miercuri, la Antena 3.

"Votul ELCEN este pentru faliment, legea spune ca ai nevoie de cel putin 30% din totalul creditorilor... iar ELCEN reprezinta nu mai putin de 97%. Practic, judecatorul nu a avut de ales”, a adaugat avocatul.

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, anunta, recent, ca alimentarea Capitalei cu apa calda risca sa fie oprita, in conditiile in care Primaria nu a platit subventia la energia termica si, astfel, ELCEN nu poate sa isi achite facturile catre furnizori.

,Subventia pentru luna ianuarie in cuantum de 175 milioane de lei nu a fost virata nici sub forma de avans direct catre ROMGAZ (conform Conventiei de justificare a avansurilor) si nici achitata prin contul Escrow pus la dispozitia producatorilor (ELCEN avand o cotă de 70% din totalul energiei termice produse)'', anunta administratorul judiciar.

Sierra Quadrant afirma ca refuzul PMB de a efectua platile amintite ameninta intregul proces de reorganizare a ELCEN, condamnand la faliment aceasta societate de stat de importanta strategica.

Primaria Bucuresti va...
Citeste si: Primaria Capitalei imprumuta 100 de milioane de euro de la Guvern

Sindicalistii din societatea Electrocentrale Bucuresti se declara nemultumiti de faptul ca Primaria aloca bani pentru "catedrale, statui, flori, borduri si băancute", insa nu si pentru termoficarea Capitalei.

Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti, scrie pe Facebook ca "Gabriela Firea a bagat RADET in faliment. S-a ajuns aici EXCLUSIV din cauza actualului primar general. A bagat regia in insolventa, a refuzat sistematic sa plateasca datoriile, a amanat gasirea unei solutii, a taiat subventiile. Si, in cele din urma, a bagat RADET in pamant".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Bilantul celor 3 ani de mandat ai primarului Capitalei, Gabriela Firea