Sistemul POS nu mai poate lipsi din dotarile unui restaurant care se respecta. Oamenii sunt atat de obisnuiti cu platile cu cardul, incat nu accepta sa nu li se ofere aceasta varianta in spatiile de alimentatie publica.

Marele avantaj al unui sistem POS este ca iti faciliteaza aceasta modalitate de plata preferata de tot mai multi clienti, dar iti ofera si o multime de procese de afaceri menite sa usureze activitatea economica. Logistica unui restaurant va fi vizibil imbunatatita prin instalarea unui aparat care efectueaza vanzari, inregistreaza aprovizionarea produselor, gestioneaza stocuri, tine evidente contabile si are o diversitate de aplicatii pentru managmentul personalului. Ca orice instrument ajutator, sistemul potrivit afacerii tale trebuie ales dupa functiile de care are nevoie restaurantul in care va fi instalat.

Functiile incorporate

· Plata cu cardul

Este o metoda tot mai preferata de clienti, datorita comoditatii de a nu umbla tot timpul cu numerar, a transparentei operatiunilor si a facilitatilor pe care bancile emitente le ofera.

· Fidelizarea clientilor

Tinta unui restaurant nu trebuie sa fie doar atragerea de noi clienti, ci si fidelizarea celor deja castigati. Sistemul POS iti permite implementarea unor facilitati menite sa loializeze clientii cu promotii, vouchere si alte campanii de fidelitate. Eliberarea unor carduri cadou este cea mai buna metoda de a convinge oamenii sa revina in restaurantul tau. Stocarea unei baze de date a clientilor te poate ajuta sa-i surprinzi cu un cadou la o zi aniversara si sa vizualizezi meniurile pe care le prefera majoritatea.

· Inventarul

Vremurile cand inventarul era notat cu pixul in registru sunt de mult trecute. Echipamentele performante gestioneaza aceste informatii si iti raporteaza eficient situatia stocurilor existente, asigurandu-ti o aprovizionare eficienta prin eliminarea produselor greu vandabile si comandarea la timp a celor necesare.

· Macheta electronica a locatiei

Sistemul poate stoca informatii cu privire la amplasamentul meselor, utile pentru gestionarea si eliberarea notelor de plata. Aceasta facilitate usureaza munca chelnerilor, care pot fi mult mai prompti in servirea clientilor.

· Componente hardware rezistente

Restaurantul este un mediu in care produsele electronice sunt expuse accidentelor. Terminalul instalat la bar atrage pericolul varsarii lichidelor pe componentele electrice, iar POS-ul portabil poate cadea sau poate intra in contact cu mancare fierbinte sau bauturi. Achizitia unor produse de calitate iti asigura un plus de protectie in aceste conditii nefavorabile.

Flexibilitatea sistemului

Sistemele POS suporta o multime de aplicatii software menite sa-ti usureze munca. Inainte de a cumpara un produs, informeaza-te cu privire la facilitatile de care ai nevoie si la capacitatea aparatului de a le implementa. Unii comercianti iti ofera chiar o perioada de proba a sistemelor, pentru a le configura la fata locului. Aplicatiile sunt flexibile si pot fi configurate dupa nevoile utilizatorului. Prelucrarea comenzilor, descarcarea gestiunii, adaugarea eventualelor puncte de loialitate sunt optiuni reglabile in functie de fluxul de lucru dorit. De asemenea, sistemul suporta diverse instrumente hardware ajutatoare, care pot fi sincronizate pentru cel mai bun randament atat in sala, cat si in bucatarie si la bar. Spre exemplu, acordarea permisiunii unui ospatar sa incaseze notele de plata eficientizeaza acest proces, iar timpul castigat va fi apreciat de clientul multumit. Rapoartele zilnice, saptamanale sau lunare elaborate de sistem sunt de un real ajutor in ceea ce priveste aprovizionarea, stocurile si evidenta contabila.

Facilitatile de uzabilitate

Intrucat preluarea comenzii, servirea la masa si eliberarea notei de plata depind de sistemul POS care le gestioneaza, ultimul lucru pe care il doresti in restaurantul tau este o problema tehnica. Orice intarziere a acestor procese se poate solda cu pierderea unui client. Dincolo de alegerea aparatelor si a aplicatiilor potrivite pentru afacerea ta, asigura-te ca beneficiezi de servicii de mentenanta de calitate. In materie de software, companiile ofera asistenta in garantie si post-garantie in baza unui abonament lunar. Furnizorul de servicii de internet trebuie sa fie de cea mai buna calitate, iar stocarea informatiilor in sisteme de tip cloud te poate scuti de achizitionarea unor elemente hardware si arhivarea acestora de catre personalul unitatii.

Sistemul POS potrivit trebuie ales in functie de specificul restaurantului tau. Daca nu esti sigur de nevoile unitatii pe care o administrezi, solicita consultanta din partea celor care comercializeaza astfel de produse. Fiecare afacere are un specific propriu si fiecare manager are propriul stil de a conduce. Asadar, asigura-te ca aparatele pe care le instalezi usureaza munca ta si a echipei pe care o conduci pentru satisfactia clientilor care iti trec pragul.

sursa foto: https://pixabay.com/photos/restaurant-cash-machines-ipad-2713082/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri