Investitorii straini nu vor sa asiste la o criza generata de politici interne ce pot duce la dezechilibre majore in economie, precum Ordonanta 114/2018 (“Ordonanta Taxelor”), o parte din acestia hotarand sa “ia o pauza” de la plasamentele in piata romaneasca dupa anuntul initial facut de Guvern la finalul anului trecut, a declarat Marius Dan senior vice-president Franklin Templeton Investments, compania care administreaza Fondul Proprietatea.

“Saptamana trecuta ne-am intors dintr-un road-show desfasurat in SUA, la care pot spune ca au participat investitori a caror reactie la OUG 114 se poate imparti in trei categorii. In primul rand exista o categorie de investitori care in urma Ordonantei spun ca vor sa ia o pauza de la plasamentele locale dupa ce au fost surprinsi in mod negativ. A doua categorie de investitori este reprezentanta de cei care sunt deja investiti in Romania si isi pastreaza plasamentele bazandu-se pe rezultatele in continuare bune ale companiilor in 2018 si 2019, dar si pe datele macroeconomice inca stabile. A treia categorie este reprezentata de investitorii care nu s-au mai uitat de ceva timp la Romania si care asteapta sa vada efectele propriu-zise ale OUG si poate apoi sa reinvesteasca”, a explicat Marius Dan, in cadrul Wall-Street Financial Forum.

Reprezentantul Franklin Templeton subliniaza ca Romania poate obtine in continuare statutul de piata emergenta si, implicit, acces la surse de capital strain mult mai ridicate, daca va exista vointa politica in vederea listarii pe bursa a unor jucatori importanti din randul companiilor de stat.

“Cu listari precum Hidroelectrica sau CN Aeroporturi Bucuresti putem ajunge destul de usor in categoria pietelor emergente. Noi am sustinut mereu ca succesul Fondul Proprietatea este strict legat de succesul pietei de capital din Romania, motiv pentru care am depus constant eforturi pentru a promova imaginea tarii si a companiilor locale peste grantite”, a mai adaugat Marius Dan.

Conferinta Wall-Street Financial Forum este organizata cu sprijinul Vastint (partener principal), OTP Bank (partener silver), CITR (partener silver), Enterprise Investors (partener silver) si Fondul Proprietatea (partener silver)

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri