Guvernul a decis o noua modalitate de calcul a capitalului social minim al fondurilor de pensii private, a anuntat joi ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, noteaza Agerpres.

"Astazi am adoptat in sedinta de Guvern modificari necesare functionarii in conditii optime a administratorilor de pensii private si diversificarii universului investitional pentru protejarea intereselor contributorilor la pilonul II de pensii si consolidarea perspectivei unei pensii sigure. Asa cum spuneam, am modificat astazi OUG 114/2018. (...) In principal, modificarile vizeaza o noua modalitate de calcul a capitalului social minim, se vor asigura astfel conditii echilibrate de functionare a administratorilor si se va permite dezvoltarea sustenabila si durabila a sistemului de pensii private exclusiv in folosul participantilor. In acest sens, cu acordul administratorilor fondurilor de pensii, am decis cresterea capitalului social total al fondurilor cu circa 75 de milioane de euro pana la 136 de milioane de euro. In medie, un administrator creste capitalul social al unui fond de pensii cu circa 10,7 milioane de euro pana la 19,4 milioane de euro", a declarat Eugen Teodorovici, la finalul sedintei de Guvern.

El a explicat ca infuzia de aproximativ 75,3 milioane de euro va determina dezvoltarea sistemului de pensii private in Romania.

"Astfel capitalul social minim necesar la 31 decembrie a anului in curs este echivalentul in lei a 8% din contributiile virate in anul calendaristic precedent diminuate proportional cu ponderea investitiilor in infrastructura, deci in proiecte de parteneriat public-privat sau in fonduri de investitii specializate in infrastructura, in total active la sfarsitul anului precedent", a explicat Teodorovici.

Ministrul Finantelor a precizat ca a fost adaugata "cerinta de capital social minim necesar pentru administrarea unui fond de pensii la data constituirii reprezentand echivalentul in lei a 4 milioane de euro calculat la cursul de schimb al BNR".

PSD nu renunta la Pilonul II:...
Citeste si: Ce roman "cu scaun la cap" si-ar muta banii de la Pilonul II la stat?

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Justificarile OUG 114,desfiintate de specialisti: consumatorii platesc