ANAF reaminteste ca declaratia unica se depune pana la data de 31 iulie 2019

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) reaminteste contribuabililor ca termenul limita de depunere a Declaratiei unice este 31 iulie 2019, potrivit unui comunicat de presa.

Prin acest formular se declara, dupa caz:

  • impozitul pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2018;
  • impozitul pe venitul estimat a se realiza din Romania in anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit;
  • venitul estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, contributiile sociale datorate in anul fiscal 2018.

Declaratia unica se poate depune prin serviciul Spatiul Privat Virtual sau poate fi transmisa ANAF prin intermediul serviciului “Depunere declaratii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, “Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite si prin posta sau se poate depune la sediul unitatilor fiscale.

Specialistii ANAF ofera asistenta telefonica, in domeniul fiscal sau IT, la numarul 0314039160, pentru completarea si depunerea declaratiei. In plus, contribuabilii beneficiaza de asistenta si la sediul unitatilor fiscale pentru completarea si depunerea online, utilizand calculatoarele puse la dispozitia contribuabililor special pentru acest scop.

Citeste si:
UNTRR cere de clarificarea de urgență a impozitării diurnei șoferilor
Transportatorii cer de...

MFP si ANAF au transmis, prin intermediul unei informari disponibile in contul de SPV al fiecarui utilizator, in rubrica Mesaje, informatii detaliate despre depunerea Declaratiei Unice.

Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri