PSD introduce planul de austeritate: reduceri mai putine, taieri de bani

Dupa trei ani care au abundat de masuri populiste fara niciun fel de sustineri in economia reala, Ministrul de Finante va veni în fata Comitetului Executiv al PSD, luni, cu un set de masuri de austeritate, pentru a face rost de bani la buget. Planul de austeritate al lui Teodorovici contine taieri din banii studentilor, persoanelor cu dizabilitati, pensiilor speciale si din „sporul de pericol”.

Proiectul privind taierea pensiilor speciale va fi discutat de social-democrati pentru a se stabili plafonul de la care se impune impozitarea acestora. Prima varianta luata în discutie este un impozit de 30% pentru pensiile care depasesc 10.000 de lei.

„Teodorovici are de gand sa impoziteze si pensiile care se bazeaza pe contributivitate si care depasesc 10.000 de lei, nu doar pe cele speciale. Ne-a spus ca daca le-ar impozita doar pe cele speciale ar putea aparea probleme la Curtea Constitutionala, de aceea, doreste sa puna impozit pe toate”, au spus surse din varful PSD, care au participat la întalnirea din padure, din Teleorman, unde Viorica Dancila a discutat remanierea cu ministrii sai, scrie EuropaLibera.

La ultimul Comitet Executiv, ministrul de Finante le-a transmis colegilor de partid ca trebuie sa faca rost de 7 miliarde de lei pana la finele anului si partidul trebuie sa fie de acord cu anumite masuri de austeritate.

Planul lui Teodorovici nu se opreste însa aici. Le-a pus gand rau si studentilor care beneficiaza de gratuitate tot anul pe calea ferata.

Citeste si:
Teodorovici îi cerea lui Dăncilă în 2019 amânarea creșterii...
Eugen Teodorovici îi cerea...

Studentii vor mai avea dreptul la doar 12 calatorii gratuite cu trenul pe an, iar varsta celui care beneficiaza de aceasta facilitate nu trebuie sa fie mai mare de 26 de ani. Gata cu plimbatul gratuit pe calea ferata”, a fost anuntul facut de Teodorovici în partid.

O alta sursa de venit este legata de bursele studentilor. Acestea urmeaza sa nu mai fie platite pe perioada vacantei, daca studentul nu demonstreaza ca munceste undeva, fie si part time.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri