Atentie la "chinezarii"! Oalele de lut asiatice sunt periculoase

Oalele de lut autentice, cu smalt ecologic, care nu dauneaza sanatatii, sunt tot mai greu de gasit si mai ales de deosebit de ceramica facuta de chinezi, cei care au copiat modelele traditionale romanesti si au invadat pietele de la noi, profitand de lipsa unei legi care sa apere produsul autentic, traditional, a declarat miercuri, pentru Agerpres, muzeograful Karla Rosca, specialist in ceramica la Muzeul ASTRA din Sibiu.

"Chinezii lucreaza de mult si vand si in Targul Olarilor din Sibiu, pentru ca nu exista legi in Romania care sa protejeze produsul autentic si mestesugarii si care sa intre in piete si sa spuna, conform legii, piesa aceasta nu este autentica, este cu smalt de plumb, nu se poate folosi pentru gatit, nu este cu smalt ecologic. In strainatate, daca te gaseste cu asa ceva, iti inchide standul. Aceasta lege ti-ar proteja si sanatatea", a explicat Karla Rosca, citat de Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, un simplu cumparator, care nu este specialist sau olar, reuseste cu greu sa deosebeasca un autentic de un fals.

"Este greu sa deosebesti, de aceea noi organizam in targ si workshopuri pentru public", a precizat Karla Rosca.

Citeste si:
China anunță represalii împotriva SUA, în contextul interzicerii...
China anunță represalii...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri