Lucrarile la podul de peste Dunare de la Braila sunt in grafic, iar constructorilor li se vor aplica doua noi masuri

Lucrarile de realizare a podului peste Dunare, intre judetele Braila si Tulcea, sunt in grafic, iar firmelor din constructii li se vor aplica doua noi masuri, daca termina lucrarile inainte sau dupa termen, au sustinut marti, in timpul unei vizite pe santierul de pe malul tulcean al fluviului, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc si ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, citati de Agerpres.

"Proiectul are o valoare de 488 de milioane de euro, este al cincilea din Europa in ceea ce priveste gradul de complexitate. Nu sunt probleme de finantare si toate cererile inaintate de constructor au fost platite. Lucrarile sunt in grafic", a declarat ministrul Cuc.

Referindu-se la defrisarea unui hectar de padure, ministrul Transporturilor a mentionat ca s-au obtinut avizele pentru aceasta lucrare.

"La partea de relocare de gaze, s-a reluat procedura de licitatie, dupa ce la prima licitatie nu s-a prezentat niciun ofertant", a mai spus ministrul Transporturilor.

Potrivit sursei, autoritatile au lansat licitatiile pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru drumul expres Constanta-Braila, iar in maximum doua luni se vor plati despagubirile pentru exproprieri.

Citeste si:
Traficul este restricționat pe autostrada București-Pitești
Traficul este restricționat...

La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca firmele de constructii din Romania au apreciat masurile fiscale aplicate incepand din acest an pentru stimularea domeniului si a anuntat doua noi masuri.

Una dintre ele vizeaza acordarea unui bonus financiar firmelor care termina lucrarile cu cel putin sase luni inainte de termenul prevazut in contract, bonus echivalent cu procentul de penalizare aplicat in caz de intarziere a lucrarilor.

A doua masura vizeaza inclusiv reducerea timpilor de realizare a unui proiect, potrivit sursei.

"Pentru a nu relansa licitatia si a pierde timp, atunci cand CNAIR este gata sa atribuie un contract si constata ca intre bugetul firmei castigatoare si ce are in caietul de sarcini exista o diferenta, aceasta sa fie suportata de la bugetul de la stat, sa nu se mai organizeze o licitatie si sa se piarda timp. Sunt doua masuri care vor relansa domeniul constructiilor", a declarat ministrul Teodorovici.

Citeste si:
Tudose: PNL spune că găinile sunt de vină pentru lipsa drumurilor
Tudose: PNL spune că găinile...

Potrivit reprezentantilor companiei care executa lucrarile de construire a podului peste Dunare intre judetele Tulcea si Braila, pana la finele acestui an se vor incheia lucrarile la fundatia podului.

Podul peste Dunare intre judetele Braila si Tulcea este unul din obiectivele anuntate de peste 20 de ani de autoritatile publice, pentru care s-au facut mai multe studii de fezabilitate.

Durata de realizare a investitiei este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea si 36 de luni executia, iar termenul de garantie este de 10 ani.

Citeste si:
Brăila: Amenzi de peste 96.000 lei pentru nerespectarea măsurilor...
Brăila: Amenzi de peste...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri