Eugen Teodorovici a depus, in procedura de urgenta, la Senat un proiect de lege care prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu vireaza la timp contributiile care sunt retinute din salarii, pensii, asigurari sociale de sanatate, drepturi de autor si alte venituri.

Initiativa legislativa a ministrului de Finante propune modificarea si completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

„Art. 6 - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 6 ani retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege”, prevede modificarea adusa prin initiativa legislativa a senatorului PSD, scrie Mediafax.

Intr-o anexa la proiectul de lege, Eugen Teodorovici prezinta lista impozitelor si contributiilor care intra sub incidenta articolului mentionat:

„Impozitul pe dividendele platite de o persoana juridica romana catre o persoana juridica romana. Impozitul pentru veniturile din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva. Impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, Impozit pe venitul din salarii si asimilate salariilor. Impozitul pe veniturile din arenda. Impozitul pe veniturile sub forma de dobanzi. Impozit pe veniturile sub forma de dividende. Impozitul pe veniturile din pensii. Contributia de asigurari sociale. Contributia de asigurari sociale de sanatate. Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti. Impozit datorat pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal Contributia la Fondul pentru mediu”, arata anexa citata.

Citeste si:
Ludovic Orban: Taiem pensiile si salariile? Minciuni gogonate!
Ludovic Orban: Taiem pensiile...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
CNAIR va economisi 3 milioane de euro in urma reducerii de posturi