Victor Ciorbea si sotia sa, Lacrima, s-au prezentat la ANAF zilele acestea, unde au platit 100.000 de lei pe impozite restante din 2008 si le-a fost sters restul de datorie, de aproape 270.000 de lei.

Fostul sef al Avocatului Poporului era inglodat in datorii la data la care a preluat sefia institutiei care este, dupa Constitutie, singura care poate ataca ordonantele de urgenta ale Guvernului. Numirea a venit in guvernarea Victor Ponta, in 2014. La acel moment, Ciorbea avea datorii de peste un milion de euro la o banca pentru casa din Floreasca, in apropierea lacului, de 700 m si cu piscina, scrie Europa Libera.

In perioada in care s-a aflat in fruntea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea a fost un aliat fidel al PSD si in momente critice a refuzat sa atace la Curtea Constitutionala ordonante date de guvernele partidului care l-a numit in functie.

Fost premier al PNTCD, partid istoric care a condus un guvern de coalitie in anii 90, Ciorbea nu mai platise din 2008 asigurarile de sanatate, iar din 2013, nici impozitele pe venit. In aceeasi situatie se afla si sotia sa, Lacrima, alaturi de care are o firma de avocatura.

In perioada in care a condus Avocatul Poporului (2014-2019), familiei Ciorbea i-au crescut datoriile la stat si si-a restructurat si datoriile la banca pentru creditul luat pentru vila din Floreasca.

Din declaratia de avere a lui Ciorbea la finalul mandatului, acesta a declarat ca in 2018, alaturi de sotia sa, a avut venituri de 600.000 lei/an. Ciorbea a avut 150.000 de lei/an salariul de avocat al poporului si o pensie de 157.560 lei/an. Sotia a castigat ca avocat anul trecut 93.000 de lei si a avut o pensie de 199.200 de lei. Asta ar insemna un venit de 50.000 de lei/luna al familie, in care intra si pensiile speciale ale sotilor Ciorbea.

Victor Ciorbea adunase la ANAF impozite pe venituri si pe asigurarile de sanatate de peste 165.000 de lei, iar o ordonanta de urgenta pe care Guvernul Dancila a dat-o in august l-a inscris in lista celor care beneficiaza de stergerea penalitatilor. I s-au sters peste 115.000 de lei si a achitat doar 50.000, cat castiga intr-o luna impreuna cu sotia sa. In cazul Lacrimei Ciorbea, suma totala a datoriilor era de 210.000 si i-au fost sterse 150.000.

In aceeasi categorie cu Victor Ciorbea se mai afla si primarul PSD al sectorului III, Robert Negoita, care nu a platit 50 de milioane de lei la bugetul de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri