Granita tarii este inconjurata la ora actuala de patru randuri de tractoare, daca vorbim de saltul facut din 1989 si pana in prezent in ceea ce priveste dotarea agriculturii Romaniei cu masini si tractoare agricole, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, la Forumul Fermierilor, conform Agerpres.

"Am facut un calcul, am vrut sa vad ce salt s-a inregistrat in Romania, pentru ca e bine sa il cunoastem si am constatat ca din 1989, fata de 128.000 de tractoare, Romania la aceasta data are peste 200.000 de tractoare. Fratilor, daca le punem unul dupa altul si calculand lungimea, granita tarii este inconjurata de patru randuri de tractoare, care inseamna forta pentru agricultura tarii romanesti si capitalizare pentru fermierii romani. Bravo, fermieri romani ca ati folosit in scop investitional subventiile pe care le-ati primit", le-a transmis Daea fermierilor.

In ceea ce priveste cercetarea agricola, Daea a precizat ca are un regret ca in Romania nu s-a putut face ani de zile ceea ce trebuie.

"In 2009, prin Ordonanta pe care ati aprobat-o dragi parlamentari, ati dat cale libera din punct de vedere juridic sa se transforme statiunile de cercetare prin HG pentru a putea functiona. Din nefericire, in opt ani, patru guverne au reusit sa faca doar 3 Hotarari de Guvern, iar acest Guvern, in doi ani, din dorinta de a face bine tarii, a realizat 49 (de HG n.r.), mai avem doua si inchidem procesul", a subliniat Petre Daea.

De asemenea, seful MADR a adaugat ca au fost alocate sume importante anul acesta si pentru sistemul antigrindina, pe care "daca nu il aveam functional anul acesta era prapad".

"Guvernul a repartizat sume importante, iar ministrul Economiei care este aici a asigurat functionalitatea unei unitati, care pierise in Romania, pentru a face rachete, pentru ca putem sa zburam cu ele acolo unde mintea umana a vazut obiectivul si ii felicit pe pionierii acestui program si pe toti salariatii si functionarii din sistem care au pus in miscare artileria grea pentru a face fata vicisitudinilor naturii", a mentionat Petre Daea.

"Forumul Agricultorilor - bilant si perspective", eveniment organizat de Ministerul Agriculturii impreuna cu Casa de Comert Unirea si Confederatia Meridian, este in desfasurare la Romexpo, unde potrivit organizatorilor au venit in jur de 11.000 de fermieri din toate colturile tarii, circa 300 din fiecare judet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri