Deficitul comercial al Romaniei a ajuns a 14,023 miliarde de euro in primele zece luni ale anului, cu 2,1 miliarde de euro mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS), remis Agerpres.

Exporturile au totalizat 58,1 miliarde de euro in perioada mentionata, in timp ce importurile s-au ridicat la 72,2 miliarde de euro. Exporturile au crescut cu 1,7%, in timp ce importurile au urcat cu 4,6%, informeaza INS.

Ponderi importante in structura exporturilor si importurilor sunt detinute de grupele de produse: masini si echipamente de transport (47,3% la export si 37,2% la import) si alte produse manufacturate (31,9% la export si 30,5% la import).

Romania a exportat alimente si animale vii in valoare de 3,9 miliarde de euro, dar a importat astfel de produse in valoare de 5,5 miliarde de euro.

Tara noastra inregistreaza un usor excedent comercial la capitolul masini si echipamente pentru transport, unde exporturile au insumat 27,5 miliarde de euro, iar importurile 26,8 miliarde de euro.

Sursa foto: Florin Gabriel / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Florin Cîțu, despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor
Setari Cookie-uri