Premierul Ludovic Orban: Deficitul balantei comerciale se apropie de 18 miliarde de euro

Guvernul va incerca sa refaca echilibrele economice, aratand ca deficitul balantei comerciale se apropie de 18 miliarde de euro, sustine Premierul Ludovic Orban.

"Deficitul balantei comerciale pe anul acesta se va apropia de 18 miliarde de euro, iar deficitul de cont curent, care trebuie finantat, este foarte mare, raportat la Produsul Intern Brut al Romaniei. Vom incerca sa refacem echilibrul intre cerere si oferta, astfel incat sa temperam tendinta inflationista care a fost generata de guvernele anterioare in mod deliberat si care risca sa afecteze afacerile si mai ales sa distruga puterea de cumparare a cetatenilor, transformand orice crestere de venit intr-o crestere pe hartie si nu intr-o crestere a puterii de cumparare", a spus premierul, intr-o conferinta de presa la Timisoara, potrivit Agerpres.

Orban a adaugat ca a preluat tara cu un deficit "provocat de tolerarea unui comportament incorect din partea unor agenti economici, tolerarea evaziunii fiscale in foarte multe zone si, pe de alta parte, de declansarea unor cheltuieli nesabuite care nu au niciun fundament in realitatea economica".

Orban s-a referit si la ocuparea functiilor in institutiile publice.

"Imi doresc ca orice functie intr-o institutie publica sa fie ocupata printr-o competitie care sa confere egalitate de sanse pentru participantii la aceasta competitie si care sa selecteze cu adevarat oamenii cei mai bine pregatiti, cei mai competenti, cei mai dispusi sa-si asume raspunderea exercitarii functiilor respective", a spus premierul.

Citeste si:
Ministrul Finanțelor: Vrem să definitivăm bugetul de stat până la...
Ministrul Finanțelor: Vrem să...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri