Salariul minim brut lunar va creste la 2.230 lei de la 1 ianuarie, de la 2.080 lei in prezent, in timp ce pentru personalul cu studii superioare, minimul pe economie ramane 2.350 lei.

Salariul minim diferentiat pentru angajatii din constructii, de circa 3.000 minim brut lunar, va fi pastrat in continuare la acest nivel.

Supraacciza la carburanti, eliminata de la 1 ianuarie 2020

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care este eliminata supra-acciza la carburanti de la 1 ianuarie 2020. Pretul carburantilor ar putea scadea in prima zi a anului cu 45 bani pe litru.
Nivelul accizelor pentru 1 ianuarie va scadea de la 2.116,09 lei/1000 litri la 1.656 lei/1000 litri la benzina si de la 1.967,99 lei/1000 l la 1.518 lei/1.000 l la motorina.
In cazul in care companiile petroliere vor transfera aceasta scadere si la pompa, preturile ar putea scadea pentru soferi cu circa 45 bani pe litru.
La inceputul lunii decembrie, premierul Ludovic Orban a afirmat ca, odata cu eliminarea supraaccizei la carburanti, va creste consumul si se va reduce inflatia.
In plus, Orban spune ca va fi ”atacata hotarat” evaziunea fiscala din domeniul produselor petroliere pentru a creste colectarea la buget.
Foto: Agerpres
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri