Comisia Europeana analizeaza interzicerea ambalajelor din plastic

Comisia Europeana analizeaza interzicerea ambalajelor din plastic si stabilirea de noi cerinte pentru producatori, a declarat comisarul pentru mediu, oceane si pescuit, Virginijus Sinkevicius, intr-un interviu acordat cotidianului german Die Welt citat de Agerpres.

„Cu siguranta vrem sa extinde regulile privitoare la obiectele de plastic de unica folosinta si in prezent analizam in ce directie este posibila aceasta extindere. Un pas important ar fi, de exemplu, interzicerea ambalajelor din plastic sau utilizarea plasticului reciclat”, a spus Virginijus Sinkevicius pentru Die Welt.

Reamintim ca UE a adoptat prevederi ce interzic treptat obiectele de plastic de unica folosinta (tacamuri, farfurii, pahare), decizie cu impact major asupra unei piete cifrate la peste 10 miliarde de dolari, scrie G4Media.ro.

Adoptata anul trecut, Directiva UE privind obiectele de plastic de unica folosinta interzice de asemenea utilizarea unor produse de plastic precum paiele, betisoare din plastic pentru urechi si unele containere din polistiren.

De asemenea, Comisia Europeana analizeaza modul in care producatorii de produse precum anvelope sau cosmetice ar putea fi obligati sa reduca in mod semnificativ cantitatea de microplastice din produsele lor. „Microplasticele sunt pe agenda noastra. Pana la finele anului vom veni cu o lista foarte detaliata a tuturor acestor produse care contin microplastice sau utilizeaza microplastice”, a spus Virginijus Sinkevicius, citat de Agerpres.

Citeste si:
Orasul romanesc care interzice plasticul la concerte si evenimente
Orasul romanesc care...

Circa 245 de milioane de tone de plastic sunt produse anual pe glob, potrivit estimarilor acestei industrii. Aceasta cantitate reprezinta echivalentul a 31 de kilograme de plastic anual pentru fiecare dintre cele 7,1 miliarde de persoane de pe planeta, spun cercetatorii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri