Peste 40 la suta din bugetul de 781,93 de milioane al municipiului Sibiu pentru 2020 va fi investit in lucrari de infrastructura, in oras urmand sa fie deschise mai mult de 80 de santiere, scrie AGERPRES.

"Anul 2020 va fi anul realizarii multora dintre proiectele ample pe care le-am initiat si pregatit in anii precedenti. In total, in 2020 Primaria Sibiu va gestiona peste 80 de santiere si va demara proiectarea pentru alte obiective ce vor fi realizate in anii urmatori", a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Potrivit sursei citate, bugetul total preconizat pentru anul 2020 este de 781,93 milioane de lei, incluzand si fondurile europene contractate pana la finele lui 2019. "Aceasta suma s-ar putea modifica sensibil dupa comunicarea de catre Administratia Finantelor Publice a sumelor ce revin municipiului Sibiu de la bugetul de stat", se mentioneaza in comunicatul Primariei Sibiu.

Lucrarile in infrastructura Sibiului au fost evaluate la 325 milioane de lei, reprezentand 41,57 % din bugetul total. Cele mai importante investitii la acest capitol se refera la cumpararea a 40 de autobuze ecologice, 9 autobuze si 5 minibuze electrice, infiintarea unui centru de inchirieri biciclete si modernizari de strazi si poduri.

Excedentul bugetar al Sibiului la 31 decembrie 2019 a fost de 311,28 milioane lei, bani care vor fi folositi pentru continuarea proiectelor incepute.

"Excedentul bugetar se transforma anul acesta intr-o sursa de finantare importanta pentru toate aceste proiecte mari enumerate. Din totalul excedentului inregistrat la finalul lui 2019, 85 de milioane de lei vor fi utilizati pentru lucrari deja contractate, iar diferenta o vom utiliza pentru proiecte pentru care am demarat deja procedurile de achizitie in vederea executiei lucrarilor", a mai spus primarul Astrid Fodor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania va pierde mare parte din banii europeni pentru infrastructura