Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins cererea presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor privind conflictul juridic dintre Guvern si Parlament pe tema adoptarii bugetelor de stat si asigurarilor sociale de stat, potrivit unor oficiali ai CCR citati de Agerpres.

Acestia au mentionat ca CCR a constatat ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala.

CCR a discutat, miercuri, sesizarile privind un conflict juridic intre Guvern si Parlament pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020 si a Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, pentru care Executivul si-a asumat raspunderea.

Curtea Constitutionala anunta pe 23 decembrie 2019 ca a fost sesizata cu cererile de solutionare a conflictelor juridice de natura constitutionala dintre Guvern si Parlament cu privire la legile bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, care au fost formulate de catre presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca "nu exista precedent in Europa ca un Guvern democratic sa vina cu un buget fara sa fie dezbateri in Parlament".

"De la Ceausescu, Romania nu a mai cunoscut asa ceva, de 30 de ani. Chiar daca nu vom reusi sa stopam acest buget, cu certitudine, daca decizia ne va fi favorabila, vom stopa ca altcineva in viitor sa faca acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra in istorie ca primul prim-ministru care si-a permis acest lucru, nu numai din Romania, ci din Europa democratica", a sustinut Ciolacu.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Isarescu: aducerea rezervei de aur in tara ar putea creste costurile
Setari Cookie-uri