Ministerul Finanțelor va acorda un credit de 1,15 miliarde de lei companiei de stat UNIFARM pentru achiziția de urgență de material si echipament sanitar în contextul epidemiei cu coronavirus, potrivit proiectului de OUG consultat de G4Media.ro. Proiectul ar urma să fie aprobat în ședința de guvern programată azi la ora 17.00.

Proiectul, care e prima reacție a guvernului la cererile de sprijin din partea mediului de afaceri, mai prevede că termenul-limită pentru plata impozitelor locale (mașini, clădiri, terenuri) se amână de pe 31 martie pe 30 iunie.

De asemenea, proiectul de OUG prevede garanții de stat pentru IMM-urile aflate în dificultate, prin intermediul vechiului program numit IMM INVEST ROMÂNIA.

Principalele prevederi ale OUG:

1. Ministerul Finanțelor Publice poate acorda, la solicitarea Companiei Naționale UNIFARM – S.A., un împrumut, din venituri rezultate din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 1,15 miliarde lei, pe o perioadă de 6 luni. Împrumutul se acordă cu o dobândă situată la nivelul pieței, respectiv ROBOR la 3 luni plus o marja 1,9% pe an.

2. Termenul limită pentru plata impozitelor locale (mașini, clădiri, terenuri) se amână de pe 31 martie pe 30 iunie.

Citește mai multe pe G4Media.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri