Ministerul Finanțelor va acorda un credit de 1,15 miliarde de lei companiei de stat UNIFARM pentru achiziția de urgență de material si echipament sanitar în contextul epidemiei cu coronavirus, potrivit proiectului de OUG consultat de G4Media.ro. Proiectul ar urma să fie aprobat în ședința de guvern programată azi la ora 17.00.

Proiectul, care e prima reacție a guvernului la cererile de sprijin din partea mediului de afaceri, mai prevede că termenul-limită pentru plata impozitelor locale (mașini, clădiri, terenuri) se amână de pe 31 martie pe 30 iunie.

De asemenea, proiectul de OUG prevede garanții de stat pentru IMM-urile aflate în dificultate, prin intermediul vechiului program numit IMM INVEST ROMÂNIA.

Principalele prevederi ale OUG:

1. Ministerul Finanțelor Publice poate acorda, la solicitarea Companiei Naționale UNIFARM – S.A., un împrumut, din venituri rezultate din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 1,15 miliarde lei, pe o perioadă de 6 luni. Împrumutul se acordă cu o dobândă situată la nivelul pieței, respectiv ROBOR la 3 luni plus o marja 1,9% pe an.

Citeste si:
Ministrul propus al sanatatii: In Romania se arunca 300 de plamani
Ministrul propus al...

2. Termenul limită pentru plata impozitelor locale (mașini, clădiri, terenuri) se amână de pe 31 martie pe 30 iunie.

Citește mai multe pe G4Media.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
FMI: recesiunea provocată de coronavirus este mai gravă decât criza din 2008
Setari Cookie-uri