Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a atribuit pe 27 martie, firmei Belmar Prod, 50 de contracte, în valoare totală de circa 3 milioane lei, prin cumpărare directă, pentru achiziția de locuri de joacă și echipamente de joacă, scrie Hotnews.ro.

Deși era logic ca, dacă instituția avea nevoie de atât de multe obiecte de acest gen, să facă licitație și să încheie un acord-cadru sau un contract mare, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile și sparg contractul mare în zeci de contracte mici care se înscriu în plafoanele pentru achiziții directe, explică publicația citată.

Chiar dacă licitațiile durează mai mult, avantajul în cadrul acestor proceduri este că sunt mai transparente, participă mai mulți operatori economici, sunt mai vizibile, și fiindcă se iau mai multe produse, nu la bucată, se obține un preț mai bun în majoritatea cazurilor.

La finalul anului 2019, Firma Belmar Prod a mai câștigat de la ADP Sector 2, de data aceasta prin licitație, un acord-cadru, cu valoarea totală maximă de până la 15.800 lei pentru achiziționarea cu montaj inclus de panouri de gard. Potrivit datelor din noul sistem electronic de achiziții publice, firma a câștigat în ultimii ani 169 de contracte prin cumpărări directe, 4 prin proceduri simplificate și 4 licitații deschise.

Sursa foto: Facebook Toader Mugur Mihai

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri