Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, lansarea programului IMM Invest, program menit să ajute întreprinderile mici și mijlocii. De asemenea, acest program reprezintă începutul celei de-a doua etape și anume, repornirea economiei.

UPDATE 12:00! ”Probabil aceleași personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu și nici românii onești care au acum nevoie de aceste resurse nu ne așteptam la o asemenea ticăloșie. Nicio problemă. Continuăm. Mergem înainte. Aflăm cine este în spatele acestui atac și îi voi prezenta public. De un lucru vă asigur pe toți. Pe perioada cât site-ul nu funcționează nu se înregistrează nimeni în acest program. Nu permit nicio șmecherie”, a postat ministrul Finanțelor pe pagina sa de Facebook.

”Prin acest program începem etapa a doua, etapa de repornire a economiei”, a declarat Florin Cîțu.

IMM Invest implică un plafon de garantare de 15 miliarde de lei. În plus, creditele acordate sunt garantate cu până la 90%, în funcție de caz. De asemenea, comisioane și dobânzile sunt suportate de guvernul României.

”Începând de astăzi, platforma poate fi accesată la imminvest.ro. Programul este flexibil, dacă un client este refuzat de o bancă, poate fi acceptat de către o alta. IMM Invest începe de astăzi și va dura până la finalul anului. Aproximativ 600.000 de locuri de muncă vor fi susținute, în primă fază.

De altfel, este un moment foarte bun pentru noi. Până acum, Uniunea Europeană accepta acordarea unei sume de 200.000 de euro/ companie. Iată că acum putem acorda până la 800.000 de euro/ companie”, a transmis ministrul Finanțelor.

”Nu există termen limită, nu există primul venit- primul servit, programul va funcționa pe tot parcursul anului”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Circa 20 de bănci fac parte din program și un număr de 40.000 de firme vor intra în program.

Cât despre rectificarea bugetară, ministrul Finanțelor a menționat că nu vor exista tăieri. Ministerele au acceptat să renunțe la economii pentru cheltuieli care nu erau necesare.

”Vreau să menționez că NU SE TAIE nimic. A fost o convenție între ministere. Au fost suplimentate fonduri pentru Ministerul Transporturilor și cel al Educației. Acestea nu primeau fonduri suplimentare până acum”, a conchis ministrul Finanțelor.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri