O sugestie ar fi să mergeți la instanță. Șansele ca statul că reglementeze această chestiune sunt foarte scăzute, pentru că statul este între ciocan și nicovală, între retaileri, care susțin că au plătit foarte multe taxe și reprezentanții mall-urilor, care vin și spun aproape același lucru. De asta spun că cea mai bună (n.r. – soluție) ar fi instanța”, a declarat Liviu Rogojinaru, în cadrul conferinței organizată de wall-street.ro și retail.ro

Secretarul de stat a explicat că situațiile similare din celelalte state, în care retailerii cer să fie scutiți de la plata chiriei în perioada stării de urgență, dar centrele comerciale refuză acest lucru, au fost rezolvate prin negociere, fără implicarea autorităților.

„În celelalte țări, în situații similare, s-a negociat direct, B2B, între retailer și proprietarii de malluri. Soluția este destul de îmbârligată. Eu sunt de aceeași părere cu retailerul. De pe altă parte, dacă vreți să vă îndreptați către instanță, și asta ar fi o soluție, și să spuneți că a fost stare de necesitate, iar, în stare de necesitate, conform contractelor pe care le aveți cu mall-uri, să spuneți că ar trebui să nu plătiți sau să plătiți diminuat acea chirie. Însă, nu trebuie să lăsați problema așa”, a spus Rogojinaru.

Liviu Rogojinaru a menționat că o altă soluție pentru a rezolva această problemă este o inițiativă legislativă care să stabilească neplata chiriei pentru magazine, în perioada stării de urgență, care să devină lege, să fie votată de Parlament și promulgată de Președinte.

.

Sursa foto: Agerpres Foto