Secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Liviu Rogojinaru, a transmis, în cadrul conferinței retailArena Sessions, retailerilor care sunt presați de centrele comerciale să plătească chiriile, deși au magazinele închise în perioada stării de urgență, soluția de a apela la instanțele de judecată, menționând că nu crede că situația va fi lămurită printr-o lege în Parlament, notează retail.ro.

O sugestie ar fi să mergeți la instanță. Șansele ca statul că reglementeze această chestiune sunt foarte scăzute, pentru că statul este între ciocan și nicovală, între retaileri, care susțin că au plătit foarte multe taxe și reprezentanții mall-urilor, care vin și spun aproape același lucru. De asta spun că cea mai bună (n.r. – soluție) ar fi instanța”, a declarat Liviu Rogojinaru, în cadrul conferinței organizată de wall-street.ro și retail.ro

Secretarul de stat a explicat că situațiile similare din celelalte state, în care retailerii cer să fie scutiți de la plata chiriei în perioada stării de urgență, dar centrele comerciale refuză acest lucru, au fost rezolvate prin negociere, fără implicarea autorităților.

„În celelalte țări, în situații similare, s-a negociat direct, B2B, între retailer și proprietarii de malluri. Soluția este destul de îmbârligată. Eu sunt de aceeași părere cu retailerul. De pe altă parte, dacă vreți să vă îndreptați către instanță, și asta ar fi o soluție, și să spuneți că a fost stare de necesitate, iar, în stare de necesitate, conform contractelor pe care le aveți cu mall-uri, să spuneți că ar trebui să nu plătiți sau să plătiți diminuat acea chirie. Însă, nu trebuie să lăsați problema așa”, a spus Rogojinaru.

Liviu Rogojinaru a menționat că o altă soluție pentru a rezolva această problemă este o inițiativă legislativă care să stabilească neplata chiriei pentru magazine, în perioada stării de urgență, care să devină lege, să fie votată de Parlament și promulgată de Președinte.

.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri