Premierul Ludovic Orban a reiterat faptul că pensiile vor creşte, dar o decizie în acest sens va fi luată când Guvernul va avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară, cât şi prognoza economică pe următoarea perioadă.

"Este prematură orice declaraţie pe tema aceasta. Când vom avea raportul la şase luni privind starea economiei şi starea bugetară, care trebuie realizată în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, de asemenea, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, care acţionează în cadrul Guvernului, cât şi prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie. Ca atare, când vom decide ceva, vom anunţa public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor creşte", a declarat Ludovic Orban la finalul vizitei efectuate la Centrul Tehnic de la Titu, judeţul Dâmboviţa.

El a fost întrebat de jurnalişti despre o afirmaţie a ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit căreia unul dintre scenariile pe care le are în vedere e ca punctul de pensie să fie majorat cu 10%.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri