În ce să investești după pandemie?

Una dintre iîntrebările care se repetă cel mai des pe forumurile de discuții specializate pe business, sau, după caz, pe grupurile de Facebook similare, este următoarea: am X mii de euro? În ce mă sfătuiți să investesc? RisCo a făcut trei propuneri de investiții sigure după pandemie.

1. IT. Ei bine, dacă am învățat ceva după această pandemie (care nu s-a terminat încă) este că digitalizarea este viitorul. Da, chiar și într-o țară ca România, unde instituțiile publice se chinuie să țină pasul cu populația care se bucură, așa cum știm, de una dintre cele mai mari viteze de internet din lume. Așadar, fie că pleci la drum la modul clasic, oferind servicii de suport IT, de întreținere a sistemelor și administrare a rețelelor, după care adaugi pe parcurs programare și web design, treaba asta nu are cum să nu dea rezultate.

Cât despre cuvântul magic, programare, cerul e limita: competențe în această direcție te pot trimite chiar pe piața aplicațiilor, iar aici ceva mai actual e greu să găsești. Iar o scuză de genul că sunt și așa multe firme de IT pe iată, nu ține neapărat. Da, într-adevăr, sunt multe, dar nu toate sunt bune, iar aici poți face diferența.

Costuri: mai mici decât profitul pe care îl poate genera un astfel de business. În urmă cu câțiva ani au existat cazuri de firme de IT înființate chiar și cu o investiție inițială de 1500 de lei. La momentul actual probabil că o investiție dublă ar fi suficientă pentru a porni.

Citește articolul integral pe RisCo.

Citeste si:
Klaus Iohannis: România a gestionat eficient criza sanitară în...
Klaus Iohannis: România a...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri